Dolar 32,5176
%0.25
Euro 34,8607
%0.34
Altın 2.441,360
%0.11
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP PM üyesi Kılıç: Objektif karar alamıyorlar

CHP PM üyesi Kılıç: Objektif karar alamıyorlar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun başkanlığında Samsun ve Amasya’da incelemelerde bulunan heyet vatandaşlarla bir araya geldi. CHP PM üyesi Sevda Erdan Kılıç, darbe girişiminin ardından mağdur olanların sayısı sürekli artıyor. Artık sağlıklı bir değerlendirme yapma zamanı gelmiştir"dedi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2016 - 12:36

CHP Genel Başkanlığı tarafından oluşturulan denetim komisyonunda yer alan Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, PM Üyesi Sevda Erdan Kılıç, İzmir Milletvekili Ali Yiğit ve Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek Samsun ve Amasya’da incelemelerde bulundu. Üç gün boyunca saha çalışmalarına katılan heyet il ve ilçelerde parti örgütleriyle buluşurken oda, dernek ve vakıfları da ziyaret etti. Vatandaşları dinleyen CHP heyeti 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yaşananları değerlendirdi. CHP heyeti ilk gün Samsun İl Başkanlığında partililerle bir araya gelirken Çarşamba Muhtarlar Derneği, Organik Fındık Üreticileri Birliği, Ziraat Odası Başkanlığı, Bafra Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nı ,Bafra ilçe başkanlığı, Alaçam ilçe başkanlığı,19 Mayıs ilçe başkanlığını ,Terme ilçe başkanlığını ziyaret etti. Heyetin Amasya’da ki programında Gümüşhacıköy ilçe başkanlığı, Gümüşhacıköy Belediye Başkanlığı, Gümüşhacıköy Sulama Birliği, Merzifon ilçe başkanlığı, Merzifon Belediye başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Engelliler Derneği, Altı Nokta Körler Derneği ile Amasya İl başkanlığı ziyaretleri vardı. Heyet Gümüşhacıköy ilçesinde Muharrem Aşuresine katılıp , vatandaşa aşure dağıttı.

SİYASİ CEZA VERİLMESİN

15 Temmuz darbe girişimi sonra yaşananları değerlendiren Genel Başkan Yardımcısı Torun, "Bir kişi suça bulaşmışsa, gerçekten darbe yapmaya kalkışmışsa, vatandaşlara zarar vermişse, kamu malına zarar vermişse elbette ki yargı karşısında cezasını çekecek. Ama öyle böyle nedenlerden dolayı insanları mağdur etme hakkınız yok. Bu ülkede şu anda bir milyona yakın mağdur var. Ne olacak bunla? Kimse iş vermiyor. Kimse ev vermiyor. Kimse hiçbir şekilde yaklaşmıyor. Nedir bu insanların suc? Varsa hukukun karşısına çıkar. Belgesini de koy. Cezasını ver. Biz onu, bunu savunmuyoruz. Biz hukukun üstünlüğünü savunuyoruz. Adalet istiyoruz. Bu ülkede yurttaşlarımızın hukuk önünde ceza çekmesini veya ceza verilmesini, siyasi ceza verilmesini istemiyoruz. Hukukun önünde verilmesini istiyoruz" dedi.

SAYI SÜREKLİ ARTIYOR

Mağdur sayısının her geçen gün arttığını belirten PM Üyesi Avukat Sevda Erdan Kılıç, “Darbe girişiminin ardından sanki bir yerlerde listeler hazır bekliyormuş gibi tasfiyeler yapıldı. Kurunun yanında yaş da yanıyor. Kararları alanlar, uygulayanlar at izinin it izine karıştığını kabul ediyor. Artık sağlıklı bir şekilde değerlendirme yapma zamanı gelmiştir. Kurumlar da kişiler gibi yanlış yapabilir. Bu yanlışlardan artık dönülmelidir. Yüzbinlerce doğrudan mağdur olan kişilerin aileleri, çocukları perişan halde. Suçlu elbette cezasını çeksin ama mağdurun olmadığını kimse söyleyemez. Mahkemeler, oralarda görev yapanlar siyasi iradenin baskısını görüyor. Objektif karar alamıyorlar. Mağdur olanların sayısı sürekli artıyor. Bu süreç iktidar tarafından başkanlığa giden yolda meşru uygulama olarak görülmemelidir. Biz parti olarak mağdur vatandaşlarımızın yanındayız” diye konuştu.

CHP Milletvekilleri Ali Yiğit ve Muharrem Erkek de ülkenin zor günlerden geçtiğini belirtirken darbe girişimi sonrasında kendilerine ulaşan çok sayıda kişinin bulunduğun söyledi. Milletvekilleri, kanun hükmünde kararnameler nedeniyle Türkiye’nin ilerleyen yıllarda AİHM karşısında yüklü miktarda tazminatlara mahkum edilebileceğini anlattı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.