Dolar 32,3270
%0.24
Euro 35,0727
%-0.14
Altın 2.298,020
%0.9
Bist-100 8,99
%2.04

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sertel'in adaylığının düşürülmesi için itiraz yapıldı

Sertel'in adaylığının düşürülmesi için itiraz yapıldı

CHP İzmir’de önseçimin ardından itirazlar gelmeye başladı. Önseçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birinci sırada çıktığı 2’inci Bölge’de sandık sonucuna göre üçüncü olmayı başaran Türkiye Gazeteciler Federasyonu eski Başkanı Atilla Sertel’in adaylığının düşürülmesi için İl Seçim Kurulu ve YSK'ya itirazda bulunuldu. İl seçim kurulu gün içinde yaptığı toplantıda itirazı reddetti. Sertel'in durumuyla ilgili karar merciinin YSK olduğu belirtildi. Sertel'in adaylığının düşürülmesi için itiraz yapıldı

  • Ege Postası
  • 01.04.2015 - 11:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ -CHP İzmir’de geçtiğimiz Pazar günü yapılan önseçimin ardından sonuçlara yönelik itirazlar gelmeye başladı. 2 ’nci Bölge’den 6'ncı sırada sandıktan çıkmayı başaran Hüseyin Sezer, Karşıyaka ve Bayraklı’da sonuçlara itiraz etti. Karşıyaka'da, ilçe seçim kurulu itirazı reddederken, Bayraklı’da 20 sandık yeniden sayılmıştı. Yapılan sayımın ardından sonuç değişmezken, Sezer, İl Seçim Kurulu’na itiraz etti.

GELİR ELDE ETTİ, BELİRTİLEN TARİHTE İSTİFA ETMEDİ
Önseçimde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun birinci sırada çıktığı  2’inci Bölge’de sandık sonucuna göre üçüncü olmayı başaran ve kontenjan adayların eklenmesiyle birlikte genel seçimlerde 6’ıncı sıradan aday olacak olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel için İl Seçim Kurulu ve YSK'ya  itirazda bulunuldu. Ozan Çelik ve Levent Ünal isimli partililerin yaptığı itiraz dilekçesinde Sertel’in adaylık sıfatına haiz olmadığı iddia edildi. Sertel’in adaylığının düşürülmesinin talep edildiği dilekçede gerekçe olarak  Sertel’in Basın İlan Kurumu’nun 27’inci dönem genel kurul üyesi olduğu, 26 Şubat’ta yapılan 28. Dönem genel kurul toplantısına kadar bu göreve devam ettiği , Sertel’in toplantıya katıldığı, genel kurulun görev ve yetkilerinin toplantıda düzenlendiği öne sürüldü. Dilekçede kurulun icari yetkileri olduğu,bir yönetim ve kamu görevi ifa ettiği, kurul üyelerinin huzur hakkı aldıkları belirtilirken, Sertel’in Basın İlan Kurumu’ndaki görevleri nedeniyle gelir elde ettiği, bu nedenle  önseçim sürecinde adil ve eşit bir yarış olmadığı iddia edildi. Ayrıca Sertel’in görevlerinden belirtilen süre geçtikten sonra istifa ettiği öne sürüldü.

KANIT ÇIKAN HABERLER VE KURUMUN RESMİ SİTESİNDEKİ BİLGİLER
Dilekçede, “ Yüksek Seçim Kurulu’nun 05/01/2015 tarihli 6 sayılı kararı ve 2389 sayılı Milletvekili Seçim Kanunu’nun 18. Maddesi gereği milletvekili adayı olmak için 10 Şubat 2015 saat 17:00’ye kadar kamu görevinden istifa etmeyen Atilla Sertel’in adaylık sıfatına haiz olmadığından adaylığının ve aday olduğuna dair mazbatanın iptalini talep ederim” ifadesi yer aldı. İtiraz dilekçesinde kanıt olarak basında çıkan bazı haber ve yazılar dışında, Basın İlan Kurumu’nun internet sitesindeki bazı bilgiler sunuldu.
 
İL REDDETTİ SON SÖZÜ YSK SÖYLEYECEK

İl Seçim Kurulu'nun Sertel için yapılan itirazı gün içinde yaptığı toplantıda reddettiği öğrenildi. Sertel'in adaylığının düşürülüp düşürülmeyeceğiyle ilgili değerlendirme ve karar verme merciinin YSK'da olduğu belirtildi. Sertel'le ilgili son kararı YSK verecek. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.