Dolar 32,2552
%0.04
Euro 34,7840
%-0.05
Altın 2.448,840
%0.67
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sepil, 'İzmir 10 yıl içinde en hızlı gelişen kent olacak'

Sepil, "İzmir 10 yıl içinde en hızlı gelişen kent olacak"

EGE Genç İşadamları Derneği (EGİAD) tarafından düzenlenen 71'nci Ege Toplantısı'nın konuğu Göztepe Spor Kulübü ve Genel Energy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil oldu. Enerji ve ekonomi konusuna değinen Sepil, İzmir'in 10 yıl içinde bir cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

  • Ege Postası
  • 14.05.2015 - 14:40
Hilton Oteli'nde düzenlenen toplantıya EGİAD Başkanı Seda Kaya ile dernek üyeleri katıldı. Açılışta konuşan EGİAD Başkanı Seda Kaya, petrolün ipek yolunun Türkiye'den geçtiğine değinerek, Ortadoğu'nun liderliğine soyunan Türkiye'nin enerjide söz sahibi olması gerektiğine dikkat çekti. Günümüzde küresel enerji politikalarının, ağırlıklı olarak petrol ve doğalgaz üzerinde yoğunlaştığını aktaran Kaya, “Bu politikalara konu olan bölgeler ise, rezervler açısından en büyük paya sahip olan Orta Doğu, Orta Asya ve Hazar bölgeleridir. Türkiye, stratejik konumu ile bir enerji koridoru görevi üstlendi. Yani petrolün ipek yolları Türkiye'den geçiyor" diye konuştu.

“YENİ POLİTİKALARA UYGULANMALI"

Seda Kaya, coğrafi konumu itibariyle enerji üssü olma avantajını yıllarca değerlendiremeyen Türkiye'nin bundan sonra konumunu avantaja dönüştürmesini beklediklerini kaydetti. Geçmişten gelen yanlış enerji politikalarıyla ulusal kaynakların yeterince değerlendirilemediğinin altını çizen Kaya, “Özetlemek gerekirse enerji alanındaki zorluklarla mücadelede en iyi yol, artan talebi karşılamak amacıyla yeni enerji politikalarının uygulanmasıdır. Bu süreç, kaynakların geliştirilmesi, büyütülmesi, çeşitlendirilmesi ve her şeyden önce enerji verimliliğinin artırılmasını kapsamaktadır" dedi.

Göztepe Spor Kulübü ve Genel Energy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sepil ise, İzmir'in ekonomik potansiyeli konusunda çok iyimser olduğunu söyledi. Başkan Sepil, kente yönelik olumlu gelişmeleri her fırsatta dile getirdiğini açıklayarak, “Ama İzmir maalesef uzun yıllar sanayide gelişemedi. Benim çocukluk yıllarımda kent parayı genellikle topraktan ve emlaktan kazanıyordu. Bu jenerasyon bir süre sonra bölünen mülklerle çok çalışmadan bir yaşam sürdü" diye konuştu.

Kentteki yeni kuşağın atılım içinde olduğunu vurgulayan Sepil, “O miras denizinin tükenmesi gerekiyordu. Bu bitince ise İstanbul'un bile üstünde girişimcilik çabaları başladı. Ben İzmir'in her yönden önünü açık görüyorum ve 10 yılda en hızlı gelişen kent olacaktır. Hem yerli hem yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum" dedi.

Bugün için enerjinin dünyanın gündemine oturduğunu aktaran Mehmet Sepil, bugünlerin en önemli konusunun ise petrol fiyatları olduğunu vurguladı. Sepil, dünyada 94 milyon varil petrol tüketilirken bu sayının Türkiye'de 650 bin varil olduğunu söyleyen Sepil, “Türkiye enerji fakiri bir ülke. Doğalgazda bile tükettiğimizin ancak yüzde 1'ini üretebiliyoruz. Petrol aramalarında da maalesef Türkiye'de başarı yakalanamadı. Ama açılan 5 kuyudan ancak 1'inden sonuç alırsınız. Enerji fakiri olduğumuz için jeopolitik konumumuzu çok iyi kullanmamız gerekiyordu ve şu anda bunda başarılıyız" diye konuştu.

“FİYATLAR ARTACAKTIR"

Petroldeki düşüşün Türkiye ekonomisine olumlu katkı sağladığını aktaran Sepil, “İktidar da bu sayede nefes almıştır. Ama petrol fiyatlarının bu fiyatlarda kalması çok da öngörülmüyor. Bence kısa vadede petrolün varil fiyatı 100 dolar seviyelerine çıkacaktır" dedi. Sepil, Türkiye'de kesinlikle enerji bakanı olmak istemeyeceğini de sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından Mehmet Sepil, EGİAD'ın yeni üyelerine belgelerini verdi. EGİAD Başkanı Seda Kaya da katılımı nedeniyle Sepil'e cam vazo hediye etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.