Dolar 32,1996
%-0.01
Euro 35,0120
%0.01
Altın 2.502,660
%0.08
Bist-100 10.744,00
%0.95

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Danimarka ve TÜBİTAK'tan KOBİ'lere dev ısıtma desteği!

Danimarka ve TÜBİTAK'tan KOBİ'lere dev ısıtma desteği!

Danimarka ile TÜBİTAK, küçük ve orta ölçekli şirketlerin inovasyonunu güçlendirme adına bölgesel ısıtma ana başlığı altında yıllık 200 milyon Euro destek verecek.

  • Ege Postası
  • 07.05.2015 - 13:15
Dünyada 1970'li yıllarda yaşanan petrol krizi sonrasında uyguladığı enerji politikaları sayesinde enerji tüketimini sabit tutarken yüzde 25 büyüyen Danimarka'nın yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği teknolojileri başarısı, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nda (EBSO) düzenlenen programla anlatıldı. Danimarka İstanbul Başkonsolosluğu, Danimarka Bölgesel Isıtma Derneği, Ege Bölgesi Sanayi Odası ve İzmir Kalkınma Ajansı işbirliği ile gerçekleştirilen seminer kapsamında, Danimarka'nın enerji politikalarının gelişimi, bölgesel ısıtma ve akıllı şehirler konularındaki deneyimleri paylaşılırken, Türkiye'de enerji verimliliği, bölgesel ısıtma ve yenilenebilir enerjiye yönelik finansman destekleri de ortaya konuldu.

EBSO Yönetim Kurulu Üyesi, Enerji ve Enerji Verimliliği Çalışma Grubu Başkanı Hüseyin Vatansever, “Danimarka 2020 yılında elektrik enerjisinin yüzde 50'sini rüzgardan karşılamayı hedefliyor ve toplam enerji ihtiyacının da yüzde 35'ini yenilenebilir kaynaklardan temin etmek istiyor. 2050 yılı hedefi ise petrol ve kömür gibi fosil kaynaklı yakıtları bırakıp yüzde 100 yenilenebilir enerji kullanmak. Görüldüğü üzere, Danimarka'da enerji konusunda hedefler oldukça net, atılan tüm adımlar stratejik, uygulamalar sağlam temelli ve sonuç odaklı" dedi.

Danimarka İstanbul Başkonsolosu Jesper Kamp ise, iki ülke arasında yenilenebilir enerjiye yönelik işbirliğinin artırılması için çaba gösterdiklerini söyledi. Danimarka'nın işbirliğini geliştirmek adına TÜBİTAK destekleri kapsamında yenilenebilir enerji alanında faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli şirketlere yönelik projesinden bahseden Kamp, “Danimarka ile TÜBİTAK, küçük ve orta ölçekli inovasyonu güçlendirme adına yıllık bütçesi 200 milyon euro olan bir destek veriyor. Ana başlığı bölgesel ısıtma olacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.