Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
500 Arap işadamı İzmir'e çıkarma yapacak

500 Arap işadamı İzmir'e çıkarma yapacak

TÜRK-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği'nin desteğiyle TURAB Fuarcılık'ın 26-29 Mayıs 2015'de gerçekleştireceği "İkinci Yapı-İnşaat Malzameleri ve Teknolojileri Fuarı - 1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme, Alım Heyeti Organizasyonu" için İzmir'e 500 Arap işadamı gelecek. Derneğin İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar, hedeflerinin gelecek yıllarda 5 bin Arap işadamını İzmir'e getirmek olduğunu söyledi.

  • Ege Postası
  • 05.05.2015 - 13:17
Çeşme Sheraton Oteli'nde 26-29 Mayıs tarihleri arasında yapılacak "İkinci Yapı-İnşaat MalzEmeleri ve Teknolojileri Fuarı - 1. Ev Tekstili, Dekorasyon, İç Mimari, Mobilya Fuarı İkili Görüşme, Alım Heyeti Organizasyonu" Türk-Arap Ülkeleri İşadamları Derneği İzmir Şubesi Başkanı Sabuhi Attar'ın ev sahipliği ve Derneğin 2. Başkaın Çetin Güvercin'in moderatörlüğünde Hilton Oteli'nde yapılan toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya, İTO Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, KOSGEB İzmir Kuzey Hizmet Müdürü Oğuz Kılınç, milletvekili adayları CHP'li Tacettin Bayır ve Ali Yiğit, AK Parti'li Necip Nasır ile Cemil Şeboy katıldı.

Sabuhi Attar, her geçen gün artan Türk-Arap ticaretine köprü olmak yolunda Dernek olarak önemli gelişmeler katettiklerini, amaçlarının Türkiye'ye ve özellikle de İzmir'e Arap yatırımlarını çekmek, İzmir firmalarının ihracat hacmini arttırmak olduğunu söyledi. Daha önce iki kez gıda bir kez de yapı sektöründe, Arap işamları ile Türk firmaların buluştuğu zirve gerçeleştirdiklerini belirten Attar, "Dörüncüsünü düzenleyerek gücümüz ispatladık. Uluslararası ciddi bir organizasyon yapıyoruz. Arap ülkelerinde 200 ticaret odası ile temas halindeyiz. İzmir ve Ege Bölgesi için önemli bir proje. İzmir'e 500 Arap işadamının gelmesi önemli bir fırsat. Sektör bazında seçilerek gelen bu Arap işadamları ziyarete değil iş yapmaya geliyorlar. Türk markalarının Arap ülkelerine girmesi gerekiyor. Toptancının ilgisini her zaman markalar çeker. Arap ülkelerinde bize kültürel anlamda büyük ilgi var. Ticaretimizle, dürüstçe markamızı Arap ülkelerine taşıyabiliriz. İnşallah Türk şirketeleri bu çalışmayı iyi değerlendirir" dedi. Çeşme Sheraton Otel'deki fuarda 100 Türk firmasının yeralacağını ve 500 Arap işadamının geleceğini belirten Attar, "Projemiz ve hedefimiz 500 Türk firması ile 5 bin Arap işadamını buluşturmak. Bunu gelecek yıllarda başarmak istiyoruz" dedi. Fuar'a 22 farklı Arap ülkesinden gelecek 500 işadamanın büyük çoğunluğunun satınalıma yönelik görüşmeler yapması bekleniyor. İhracata yönelik düzenlenen fuarda bunun yanı sıra sektörel bazda yatırımcı işadamlarının da yeralacak. 

Dernek ikinci Başkanı Çetin Güvercin ise tanıtım toplantısına Türkiye ve İzmir'in seçim arifesindeki atmosferine uygun olduğu için İTO üyesi milletvekili adayları CHP'li Tacettin Bayır, Ali Yiğit, AK Parti'li Necip Nasır ile Buca Belediyesi eski başkanı AK Parti adayı Cemil Şeboy'u davet ettiklerini söyledi. İzmir kamuoyuna kendileriin tanıtma anlamında çorbada tuzları olmasını istediklerini belirten Güvercin, "TBMM'ye gittiklerinde aynı çatı altında siyasi görüşleri farklı da olsa elele verip İzmir'in sorunalarıyla ilgilenmelerini istiyoruz. Nedense vekiller Ankara'ya gittikten sonra seçildikleri kenti unuturlar. İzmir'i unutmayın" dedi. CHP ve AK Parti'li adaylar da tek tek konuşma yaparak hem kendilerini tanıttı hem de TBMM'ye seçildiklerinde İzmir'in sorunlarıyla ilgileneceklerine, Hükümet ve yerel yönetimlerin, kentin kalkınması için çalışmalarına katkı vereceklerini söylediler.(Utku Bolulu/DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.