Dolar 32,1861
%0.02
Euro 34,9508
%-0.11
Altın 2.506,290
%-0.17
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şengül:İzmir yerinde saydı

Şengül:İzmir yerinde saydı

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2013 yılı bütçe görüşmelerinde meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin AK Parti Hükümetleri döneminde ulaşımda çağ atlayacak hizmetlere imza atmasına rağmen, İzmir’in ulaştırma faaliyetleri konusunda yerinde saydığı ifade etti.

  • Ege Postası
  • 14.12.2012 - 19:37
ANKARA - AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, 2013 yılı bütçe görüşmelerinde meclis kürsüsünde yaptığı konuşmasında, Türkiye’nin AK Parti Hükümetleri döneminde ulaşımda çağ atlayacak hizmetlere imza atmasına rağmen, İzmir’in ulaştırma faaliyetleri konusunda yerinde saydığı ifade etti.
Şengül, 
“Türkiye’de ulaşım alanında çağ atlatan hizmetler varken, aynı hizmetleri vekili olduğum İzmir’de görmek ne yazık ki mümkün değil. Siz belki İzmir’e rahat ulaşabiliyorsunuz ama İzmir’de şehir içi ulaşımda çok ciddi sıkıntı var. Bakın CHP İzmir’de metroyu bitirmek ve açılışını yapmak üzere tam 16 kez tarih verdi. Ve 16’sında da bu işi bitiremedi. Hala da utanmadan ve sıkılmadan Türkiye’deki en ucuz metro hattını biz yaptık diyorlar. Bunu neye dayanarak söylüyorlar. Yanılmıyorsam Sn. Kocaoğlu İzmir’de tam 4 kez ihaleye çıktı ve her defasında daha fazla bir bedelle. Ortada bitirilmiş bir proje mi var. Bitirilmiş projelerle maliyet mukayesesine giriliyor. Hem bitiremeyeceksin hem de buradan siyasi rant elde etme gayretine gireceksin. Bir de üstüne üstlük bitiremediğin halde bu projeyi bakanlığımıza devretmeyerek yaşanan bu zulmü daha uzun vadeli bir hale sokacaksın. Bu CHP’yi anlamak gerçekten zor. Allah’tan İzmir’de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığımız devreye girdi de İZBAN büyükşehir belediye ile ortak yapılarak bitirildi. İzmirliler bu sayede çağdaş ve modern anlamda demiryolu ulaşımının tadına vardı” diye konuştu.
Ulaşım ve haberleşmenin bir medeniyet işi olduğunu söyleyen Milletvekili Şengül, bugün demokrasinin, ekonominin gelişmesinin, kültürler arası kucaklaşmanın en temel aracının ulaşım olduğuna vurgu yaptı. Şengül, “Bu yüzden karayolu, havayolu, denizyolu, demiryolu ve internet aracılığıyla gönülleri buluşturuyoruz. Artık, Ak Parti hükümetinin son on yılda ulaşım alanında yaptıklarıyla uzaklar yakın oldu. Bizden önce ulaştırma bakanlığı adeta “Ulaştırmama” bakanlığı gibi hareket ediyordu. Bizimle beraber bu bakanlık gerçek manasına uygun hareket etmeye başladı. Havayolu artık belli bir kesimin değil, halkın yolu oldu. Eskiden havaalanlarının halinin nasıl olduğu hepimiz biliyoruz. 26 adet havaalanını vardı ve bunun sadece 2-3’ü aktif olarak kullanılıyordu. Ancak bugün havaalanı sayısı 48 oldu. Yıllık yolcu sayımız 8 milyon civarındayken bugün 60 milyona yaklaştı. Bunun dışında karayollarının halini içler acısıydı. Tek şeritli dar yollar…Sn. Bakanımız da zaman zaman konuşmalarında değiniyor. Aşık Veysel o günün şartlarında ‘uzun ince bir yoldayım’ demişti. Herhalde bugün yaşasaydı ‘uzun duble bir yoldayım’ derdi. Sadece AK Parti hükümetleri döneminde 16 bin km duble yol inşa edildi.

“KARA TREN GECİKİR ANLAYIŞI, YERİNİ HIZLI TREN YETİŞİR’E BIRAKTI”

Demiryolu yatırımlarına da dikkat çeken Şengül, “Eskiden kendisi gelmeden dumanı gelen kara trenler vardı. Bizim dönemimizde ilk defa ülkemiz hızlı trenle, şehirlerarası seyahat etmenin keyfine vardı. Bizden öncesinin Türkiyesi’nde kavuşamama, hasret ve çaresizlik vardır.
Eskiden kara tren gecikir, belki hiç gelmez türküsü çağrılırdı. Bugün ‘Hızlı tren yetişir’ sloganı dillerde. Eskiden ‘Dağlar dağlar, kurban olam yol ver geçem Sevdiğimi son bir olsun yakından görem’ derdik. Bugün dağları km.lerce delerek tüneller inşa ediyoruz. Bugün böyle sitemler yok. Bugün böyle hasretler yok. Çünkü bugün, gidemediğin yer senin değildir mantığıyla hareket eden ve bu noktada vatan toprağının en ücra köşelerini bile yollarla birbirine bağlayan bir anlayış hakim” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.