Dolar 32,1769
%0.07
Euro 34,8737
%-0.27
Altın 2.496,540
%-0.26
Bist-100 10.887,00
%-0.07

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başbakan Erdoğan’dan Sait’e  Kosova temennisi

Başbakan Erdoğan’dan Sait’e Kosova temennisi

Filistin’in Birleşmiş Milletlerde Üye olmayan Gözlemci Devlet Statüsü’nü kazanması Ankara’da büyük bir şölenle kutlandı. Gece de AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Başbakan Erdoğan’ın yanına giderek, “Sayın Başbakanım Filistin BM de Devlet oldu, darısı Kosova’nın başına” deyince Başbakan Erdoğan İzmir vekili Sait’in elini sıkarak, “Hadi inşallah, hadi inşallah” diyerek temennide bulundu. Ardından, Doksanı geçtiler değil m? Diyerek İzmir milletvekili Sait’e Kosova’yı kaç ülkenin tanıdığını sordu. Sait, 92 oldu Sayın Başbakanım diyerek cevapladı.

  • Ege Postası
  • 14.12.2012 - 10:13
ANKARA - Filistin’in Birleşmiş Milletlerde Üye olmayan Gözlemci Devlet Statüsü’nü kazanması Ankara’da büyük bir şölenle kutlandı. Geceye Başbakan Erdoğan , Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın yanı sıra bazı milletvekilleri katıldılar.

Gecenin sonunda vedalaşma sırasında ailesi Kosova’dan Türkiye’ye göç etmiş Kosova Türklerinden AK Parti İzmir Milletvekili Rifat Sait, Başbakan Erdoğan’ın yanına giderek, “Sayın Başbakanım Filistin BM de Devlet oldu, darısı Kosova’nın başına” deyince Başbakan Erdoğan İzmir vekili Sait’in elini sıkarak, “Hadi inşallah, hadi inşallah” diyerek temennide bulundu. Ardından, Doksanı geçtiler değil m? Diyerek İzmir milletvekili Sait’e Kosova’yı kaç ülkenin tanıdığını sordu. Sait, 92 oldu Sayın Başbakanım diyerek cevapladı.

Milli şairimiz Mehmet Akif’in babasının memleketi olan Balkanlardaki Dost ve kardeş ülke Kosova, 17 Şubat 2008 tarihinde bağımsızlığını ilan ettiğinde Başbakan Erdoğan’ın talimatıyla ilk tanıyan ülke Türkiye olmuştu. İsrail’in zulmünden çeken Filistin gibi Kosovalılar da yıllarca Sırpların zulmünden çekmişlerdi. Şu anda dünya genelinde Kosova’yı 92 ülke tanımış durumda. Birleşmiş Milletlerde Kosova’nın statü kazanabilmesi için BM’deki toplam ülke sayısı olan 192’nin 3/2 si kadar yani 128 ülkenin tanıması gerekiyor. 

Başbakan Erdoğan Kosova’da oldukça fazla sevilen bir lider. Üç yıl kadar önce Kosova’ya yaptığı ziyarette Başbakan Erdoğan’ın Prizren meydanında yaptığı konuşma adeta mitinge dönmüş, 20 Bin Kosovalı meydanda toplanmıştı. Başbakan Erdoğan’ın Kosova’dan ayrıldığı gün olan Cuma günü camilerde Başbakan Erdoğan için dua edilmişti. Kosova’nın bağımsızlık yıldönümü tarihi olan 17 Şubatta, Kosova’nın atkısını takan Başbakan Erdoğan, Türkiye’deki Kosovalılarla hatıra fotoğrafı çektirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.