Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Erdoğan'a muhteşem destek

Erdoğan'a muhteşem destek

Kültür ve Turizm Bakanı Günay, 'Muhteşem Yüzyıl' tartışmalarına katıldı.

  • Ege Postası
  • 11.12.2012 - 22:04
ANKARA (AA) - Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisiyle ilgili tartışmalara ilişkin, ''Biz Sayın Başbakanın her zaman söylediği gibi yasaklara karşı bir anlayışı temsil ediyoruz. Onun için yasaklayıcı bir yeni düzenleme kimsenin aklından geçmez'' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, ''Tataristan'da TÜRKSOY Esintileri'' adlı fotoğraf sergisinin açılışına katıldı.


Milli Kütüphane Sergi Salonu'nda gerçekleşen sergide, Tataristan'a has tarihi doku, manzara, insan yüzleri ve kültürel değerleri yansıtan 100 fotoğrafa yer verildi.



Açılışın ardından konuşan Günay, Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı TÜRKSOY'un, yaptığı yoğun programlarla birbirinin dilini, dinini, kültürünü daha fazla tanımak konusunda bir kapı araladığını belirtti.



Günay, bu yıl Astana'nın, gelecek yıl Eskişehir'in ve 2014 yılında ise Tataristan'ın başkenti Kazan'ın, ''Türk Dünyası Kültür Başkenti'' olacağını ifade etti.



Bakan Günay, ''Avrupa'yla, Ortadoğu'yla meşgulüz ama bizim tarihen yakın bağlara sahip olduğumuz, birkaç gün dolaştıktan sonra sokakta konuşulan dili anladığınız bir öz coğrafyamız var. O coğrafyayla bağlarımızı son yıllarda güçlendiriyoruz. Bu beni, ne kadar ummanın içinde olduğumuzun hissettirmesi bakımından çok heyecanlandırıyor'' diye konuştu.



-''Yasaklayıcı bir yeni düzenleme kimsenin aklından geçmez''-



Serginin ardından bir gazetecinin, ''Muhteşem Yüzyıl'' dizisiyle ilgili tartışmalara ilişkin sorusu üzerine Günay, şunları söyledi:



''Herkes bu tartışmalardan gereken dersi çıkarmıştır. Herhangi bir kısıtlama bizim iktidarımızdan uzaktır. Biz Sayın Başbakanın her zaman söylediği gibi yasaklara karşı bir anlayışı temsil ediyoruz. Onun için yasaklayıcı bir yeni düzenleme kimsenin aklından geçmez ama yapılanlar konusunda eleştiri, fikir söylemek de hepimizin hakkıdır.''



Günay, söz konusu diziyle ilgili daha önce, ''Biraz daha dikkatli olsalar, işler çok daha iyi ve tartışmasız ilerlerdi'' dediğini hatırlatarak, ''Belki bundan sonra hem senaryo hazırlıklarında hem isimlendirmede hem de uygulamada daha özenli davranılır'' ifadesini kullandı.



Söz konusu dizinin senaryosundaki gibi konuların belgesel formatında çekilmesi gibi bir amaçlarının olmadığına değinen Günay, şunları kaydetti:



''Belgesel olsa 'bu tarihi değil' diye çok daha yoğun bir tartışma açarız. Nihayetinde kurgu ama o kurgu da tamamen hayali değil. Bir tarih dönemini ve çok tanıdığımız, bildiğimiz isimleri içerdiği için biraz daha tarihsel dikkat... Batı filmlerinde görüyoruz bu tarihsel dikkati. Bunu göstermek sanıyorum birtakım tartışmaları aşmaya yardımcı olur. Hem sanat değeri yükselir hem kültürel tartışlara vesile olmaz.''



Serginin açılışına Tataristan Kültür Bakanı Ayrat Sibagatullin'in yanı sıra TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Kültür ve Turizm Müsteşarı Özgür Özarslan ve Türkiye'de yaşayan Tatarlar da katıldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.