Dolar 32,3811
%0
Euro 34,5816
%-0.02
Altın 2.386,260
%0.25
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sema Pekdaş bugün CHP'ye üye oluyor

Sema Pekdaş bugün CHP'ye üye oluyor

İzmir Barosu Başkanlığı'ndan yasal süresi içinde istifa eden Sema Pekdaş, CHP Konak Belediye Başkan aday adaylığı için gereken son adımı atmaya hazırlanıyor. Pekdaş'ın partiye üye olması için alınan randevu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu işlerinin uzaması nedeniyle bugüne ertelendi. Kocaoğlu ve Pekdaş'ın Salı öğle saatlerinde birlikte CHP Konak İlçe binasına giderek Pekdaş'ın üyeliğiyle ilgili resmi prosedürü tamamlaması bekleniyor

  • Ege Postası
  • 17.12.2013 - 10:50
BÜNYAMİN DOBRUCALI / HABER SERVİSİ - İzmir Barosu Başkanlığı'ndan CHP Konak Belediye Başkan aday adaylığı için istifa eden Sema Pekdaş adaylığı önündeki son engeli de aşmak için harekete geçti. 'CHP'ye üye bile değil' eleştirileriyle yüz yüze kalan Pekdaş'ın CHP'ye resmen üyelik başvurusu yapması için devreye giren isim Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. CHP Konak İlçe Başkanı Sinan Karamustafaoğlu'ndan Sema Pekdaş adına pazartesi günü için randevu alan Kocaoğlu işlerinin yoğunluğu yüzünden randevusuna gidemedi. Randevusunu bugüne (Salı) atan Kocaoğlu'nun Sema Pekdaş'la birlikte öğle saatlerinde CHP Konak İlçe binasına giderek Pekdaş'ın üyelikle ilgili resmi işlemleri tamamlaması bekleniyor. Aziz Kocaoğlu ve Sema Pekdaş için randevu istediğini doğrulayan Sinan Karamustafaoğlu 'sanırım Aziz Başkan yoğun işlerinden dolayı bugünkü randevusunu iptal etmek zorunda kaldı. Daha sonra Sema Hanım aradı ve Salı günü için sözleştik. Son anda terslik olmazsa Sema Pekdaş'la birlikte Aziz Kocaoğlu gelip resmen üyelik için müracaat edecekler' diye konuştu.

1999'DA BALÇOVA'DA ÖN SEÇİMİ KAYBETTİ

1992-1997 yılları arasında Balçova ve Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeliği görevlerinde bulunan ve bu sürede hem Yüksel Çakmur hem de Burhan Özfatura'yla çalışan Sema Pekdaş 1999 Yerel seçimlerinde Balçova'da CHP'den ön seçime girmiş ancak sandıktan çıkamadığı için aday olamamıştı. 2000'li yıllarda partisinden istifa eden Sema Pekdaş 1987 yılından beri üye olduğu İzmir Barosu'nda başkanlık görevini yürütürken, adaylık için yasal süre dolmadan CHP Belediye Başkan aday adaylığı için istifa etmişti. Pekdaş uzun bir aradan sonra yeniden CHP'li olmak için resmi prosedürün tamamlanmasını bekliyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.