Dolar 32,2044
%0.08
Euro 35,0322
%0.12
Altın 2.505,370
%-0.2
Bist-100 11.068,00
%3.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
CHP Karabağlar için yarış kızışıyor

CHP Karabağlar için yarış kızışıyor

CHP’nin kamuda çalışan görevliler için verdiği son başvuru tarihi olan 2 Aralık 2013’te İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki Genel Sekreterlik görevinden istifasını vererek ayrılan Muhittin Selvitopu Karabağlar Belediye Başkan adaylığı için resmen yola çıktı. CHP Karabağlar İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen tören ile başvuru dosyasını ilçe Başkanı Polat Manduz’a teslim eden Selvitopu, “Daha aydınlık bir Türkiye için yerelde iktidar” şifresi ile çıktığı yolda, “Hak ve adaleti öne alan yerinde dönüşüm projeleri” ile göreve talip olduğunu belirterek, Karabağlar’da dikili CHP bayrağını daha güçlü dalgalandıracaklarını kaydetti.

  • Ege Postası
  • 16.12.2013 - 14:30

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde Genel Sekreter Yardımcılığı görevini üstlenen ve kentsel  dönüşüm çalışmalarında önemli rol alan Muhittin Selvitopu, geçtiğimiz haftalarda istifasını vermesinin ardından bugün de CHP’ye resmi adaylık başvurusunu yaptı. Karabağlar İlçe Örgütü’nde düzenlenen tören ile dosyasını İlçe Başkanı Polat Manduz’a teslim eden Selvitopu, buradan ilçe binası önüne geçerek bir konuşma yaptı.Selvitopu'nu  Konak Eski Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ,CHP İl Başkan Yardımcıları Ali Karabay, Ceyhan Kayhan, Savaş Akıncı, İl Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sıdık Doğru, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve partililer yalnız bırakmadı.


DEOMKRASİ VURGUSU YAPTI

Yaptığı konuşmada Türkiye’nin içerisinde bulunduğu sosyal, ekonomik, sağlık, eğitim ve hukuk alanındaki yaşanan sıkıntıları dile getiren Muhittin Selvitopu, ülkenin geleceğinin AK Parti hükümeti tarafından ipotek altına alındığını kaydetti ve CHP iktidarına ihtiyaç olduğunu belirterek şunları söyledi; “Özellikle mevcut iktidarın uyguladığı politikalar karşı duranlar, çeşitli bahaneler yaratılarak gözaltına alınmış, tutuklanmış, adalet ayaklar altına alınmış, ülkesini seven insanlar çile çekmektedir. Kapitalizmin doymaz kar hırsının sonucu olan bu uygulamaların önlenmesi, demokrasinin tüm kurumları ile kökleşmesi ile mümkündür. Demokrasi sosyal altyapısı olan bir rejimdir. Demokrasinin toplumda kökleşmesi, öncelikle herkes için insanca yaşanabilir bir gelir düzeyi, çağdaş ve fırsat eşitliğine dayalı eğitim anlayışı, en yeni ve gelişmiş iletişim ve ulaşım olanakları, sağlıklı bir çevre, sağlıklı kentleşme ve en önemlisi de örgütlü bir toplum ile olanaklıdır.”

“KARABAĞLAR İÇİN ÖNCELİK YERİNDE DÖNÜŞÜM”

Selvitopu sözlerinin devamında, “Örgütlü toplum” vurgusu yaparak, yerelde ve genelde iktidar olabilmek için Kurutuluş Savaşı yıllarındaki mücadele ruhunun örnek alınması gerektiğini dile getirdi. Selvitopu, Karabağlar için hedeflerini ve hayallerini de açıklayarak şöyle konuştu; “Hedefimiz dünyada olduğu gibi toplumda, ülkemize zarar veren tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak, sosyal dengeyi, ekonomik refahı, sosyal demokrat anlayış ve bakışın ilkelerini yaşama geçirmek, öncelikle de genel iktidarın altyapısını oluşturmak üzere, bu sayılanları kendi yerelimizde, Karabağlar’da başarmak ve daha güçlendirmektir. İlerici, devrimci çağdaş ve laik olan bizlerin görevi en örgütlü biçimde, her zaman omuz omuza bir dayanışma örneği sergileyerek, Karabağlar’ı ve ülkemizi yarınlara taşıyıp, geleceğimiz olan çocuklarımıza aydınlık bir ülke hazırlamaktır. Bilgi birikimimizle, becerimizle çağdaş bir kentleşmeyi, doğal, tarihsel ve kültürel değerleri koruyan, bu değerlerin gelişmesine ortam yaratacak projelerimizle ayrıca hak ve adaleti öne alan yerinde dönüşüm projeleriyle Karabağlar’ımızı gelecek yıllara taşımak en büyük amacımızdır. En önemlisi de, bunları başarmak için Karabağlar’da dikili CHP bayrağını daha güçlü dalgalandırmak hepimizin onuru olacaktır.”

MANDUZ: YEREL SEÇİMLER BAŞLANGIÇ OLACAK

Selvitopu’nun konuşmasının ardından söz alan Karabağlar İlçe Başkanı Polat Manduz ise, “Ülkenin sol mekanizmasını güçlendirmek, yereldeki iktidarımızı genelde iktidar ile taçlandırmak zorundayız” diyerek yerel seçim yarışının Türkiye’nin ulusal geleceği açısından büyük önem taşıdığına vurgu yaptı ve Selvitopu’na başarı dileklerini ileterek “Yolumuz açık olsun” sözleri ile konuşmasına son verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.