Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sandal'dan ilk açıklama: Partimin emrindeyim

Sandal'dan ilk açıklama: Partimin emrindeyim

CHP'nin İzmir'in Bayraklı ilçesindeki belediye başkan adayı, eski il başkan yardımcılarından Serdar Sandal oldu. Sandal, birçok kişi arasından kendisinin aday gösterilmesiyle ilgili "Bu sonuçta demokratik bir yarıştır. Bütün arkadaşlarımızla kol kola yürüyeceğiz. Partimin her zaman emrindeyim" dedi. CHP'nin Bayraklı adayı Sandal oldu

  • Ege Postası
  • 07.02.2019 - 10:15

EGEPOSTASI- CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun Bayraklı adayının il eski başkan yardımcılarından Serdar Sandal olduğunu açıkladı.   

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bayraklı’nın da içinde olduğu bazı ilçeler için MYK’dan aday belirleme yetkisini aldı. Karşıyaka Belediye Eski Başkanı Cevat Durak, Karşıyaka Belediye Başkan Aday Adayı Murtaza Çağlar isimleri üzerinde durulurken, son dakikada kulislerde bir isim daha konuşulmaya başlandı. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve il eski başkanlarından Rıfat Nalbantoğlu’nun önerdiği Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yeşim Tekoğlu’nun da listede olduğu öne sürüldü.

Bugüne kadar Bayraklı için bir çok isim kulislerde konuşulurken, düğüm bugün CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un açıklamasıyla çözüldü. Torun, genel merkezde, aralarında Bayraklı'nın da olduğu seçim bölgelerinin adaylarını açıklarken, Bayraklı adayının Serdar Sandal olduğunu söyledi.

Torun, "Adayları belirlerken, geçmişte partide görev almış ilçe başkanlarından, il yöneticilerinden isimleri tercih ettik. Kendi içimizden çıkan değerleri, başarıları ödüllendiriyoruz. Onlar geçmişte farklı görevlerde olan, bu ülkeye verecek bir şeyleri olmayan kişileri değerlendiriyorlar. Bu seçimi kavgaya çekmek istiyorlar" dedi. 

İLK AÇIKLAMA: PARTİMİN EMRİNDEYİM

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, "Partimin emrindeyim. Partimiz programında neyi öngörüyorsa, nasıl bir belediyecilik öngörüyorsa, hep birlikte, kimseyi ötekileştirmeyen bir anlayışla belediyeyi yönetmeye talibim. Daha sonra detaylı bir açıklama yapacağım" dedi. Sandal, sürpriz bir aday olarak değerlendirilmesiyle ilgili de "Bu sonuçta demokratik bir yarıştır. Hepimiz örgütten geliyoruz. Çok değerli arkadaşlarımız vardı. Genel Merkezimizin takdiri bu yönde oldu. Saygı duymak lazım. Bütün arkadaşlarımızla kol kola yürüyeceğiz" diye konuştu.

SERDAR SANDAL KİMDİR'

1969 Tunceli doğumlu, evli ve bir çocuk babasıdır. 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Matematik Bölümü mezunudur. 15 yıl özel eğitim kurumlarında matematik ve geometri alanlarında öğretmenlik yaptı. Lise müfredatına uygun matematik ve geometri ders kitapları yazdı.

Öğretmen arkadaşlarıyla kurduğu dershanenin yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttü.

Bu görevin akabinde İzmir Ticaret Odası meclis üyeliği ile, daha sonra da eğitim komite başkanlığı görevlerini yürüttü.

Siyasal çalışmalarına üniversitede öğrenci dernekleri ve kitle örgütlerinde çalışarak başladı. Bilses Vakfı Yönetim Kurulu üyeliğinin yanı sıra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'nde de aktif olarak çalıştı. 

İki dönem SHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinin ardından, 3 dönem CHP İl Yönetim Kurulu üyeliği görevlerinde bulundu. 

2014 yerel yönetim seçimlerinde parti genelgesine uygun olarak, partideki il başkan yardımcılığı görevinden ayrılarak Bayraklı ilçesi belediye başkan aday adaylığı başvurusunda bulundu. 

Çiğli Belediyesi Eğitim Merkezi (ÇİBEM) kuruluşunda aktif görev alırken, 2019 seçimlerinde de yeniden Bayraklı'da başkanlığa talip oldu. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.