Dolar 32,3589
%-0.38
Euro 34,7557
%-0.14
Altın 2.392,100
%-1.26
Bist-100 10.209,00
%1.62

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanayiciye 'Darbe' uyarısı

Sanayiciye 'Darbe' uyarısı

İzmir'in Torbalı İlçesi'ndeki Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, askeri darbede başarısız olanların yeni hedefinin ‘ekonomiye darbe' olduğunu iddia ederek iş adamlarını yatırımdan vazgeçmemeleri konusunda uyardı. 

  • Ege Postası
  • 25.07.2016 - 10:35

Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun başarısız olan darbecilerin ikinci hedefinin ekonomi olduğunu ileri sürdü. Darbe girişiminin hemen ardından Merkez Bankası'nın banka yöneticileri ile bir araya gelinmesi ve 7 maddelik tedbir paketi açıklanmasının piyasalar açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Olgun, bankalara gerekli likiditenin limitsiz olarak sağlanacağı taahhüdünde bulunan Merkez Bankası'nın piyasalardaki endişeyi giderdiğini dile getirdi. Olgun, "Darbe başarılı olsaydı ülkemiz bölünme riski yaşayacak. 50 yıl geri geriye gidecekti. Şimdi ekonomiyi hedef alıyorlar ama iş alemi buna göğsünü siper edecektir. Devletimiz darbeyi sabaha kadar kontrol altına aldığı gibi ekonomik alanda da kısa sürede önemli tedbirler aldı. Sağlam bir mali yapımız var ve bankacılık sistemimiz çok güçlü. Bütçe disiplini en büyük güvencemiz. Bir ülkenin yaşayabileceği en büyük travmaya rağmen pazartesi sabahı borsa açıldı, tüm işyerleri üretime devam etti" dedi. 

Milletin ve emniyet güçlerinin resmen savaşa girdiğini, tankın önüne yatıp şehit olduğunu ifade eden Olgun, "Şimdi iş alemi olarak bize büyük görev düşüyor. Biz de bedel ödeyeceğiz, daha az kazanıp memleketin ekonomisine katkı sağlayacağız. Hiçbir iş adamı yatırımdan vazgeçmemeli. Tam aksine yatırım yapma düşüncesi olmayanlar bile bu olağanüstü durumda ‘memleketime nasıl sahip çıkarım' düşüncesi ile işi, aşı ve ekmeği büyütecek çalışmalar yapmalı" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.