Dolar 32,2869
%0.04
Euro 35,0349
%-0.14
Altın 2.477,770
%0.47
Bist-100 10.568,00
%2.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmirli Başkanlar Kurulu'ndan bildiri: Birleşme zamanı

İzmirli Başkanlar Kurulu'ndan bildiri: Birleşme zamanı

Milli irademize karşı düzenlenen ve ülke demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçen darbe girişimini İzmir iş dünyasının temsilcisi kuruluşları olarak büyük bir öfke ile kınıyoruz. İzmirli Başkanlar Kurulu'ndan bildiri

  • Ege Postası
  • 21.07.2016 - 11:44

Milli İradenin temsil edildiği Gazi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı ve kamu kurumlarını bombalayan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından Türk halkını terörizm ve düşmanlardan korumaları için kendilerine emanet edilen, uçak, helikopter ve tanklarla Türk milletine saldıran gözü dönmüş canileri Türk milleti tarihe geçecek şanlı bir mücadele ve dik duruşla püskürtmüştür. Türk halkı 15 Temmuz'da kendisine giydirilmek istenen kefeni yırtmış atmış, 15 Temmuz'u Demokrasi Gününe dönüştürmüştür.

Halkımız demokrasiden yana olan tavrını çok net bir şekilde tüm dünyaya göstermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde temsil edilen partiler tek vücut halinde hareket ederek Türk halkının hislerine tercüman olan ortak bildiriye imza atmıştır. Gazi Meclis’in çatısı altında gösterdikleri demokratik tavır hepimizin geleceğe daha umutla bakmasına olanak sağlamıştır. Bu tavrın bundan sonra da devam ettirilmesi; bütün sorunlarımızın ortak değerlerimizin bekasını odak alarak elbirliğiyle çözülmesi, ayrıştırıcı değil birleştirici bir dil kullanılması, milletin genel beklentisidir. Türkiye, demokrasi dışı hiçbir gücün boy gösteremeyeceği evrensel bir demokrasiyi hep birlikte tesis etmek zorundadır.

Türkiye hem tarihi olarak, hem de ekonomik güç olarak büyük ve güçlü bir ülkedir. Bu elim olay karşısında gösterdiğimiz ortak mücadeleyi güçlendirerek koruduğumuz takdirde Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesine kısa sürede çıkacak potansiyele sahiptir.

Türkiye'nin demokratik, laik, sosyal hukuk devleti olması ülküsünden ayrılmaması için bu elim kalkışmada vatanları için şehit olan polis, asker, sivil tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, başta aileleri olmak üzere tüm milletimize başsağlığı diliyor, yaralanan demokrasi gazilerimize ise acil şifalar temenni ediyoruz.

Saygılarımızla,

Ege Bölgesi Sanayi Odası

Ender YORGANCILAR                                                                                     Salih ESEN

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                                Meclis Başkanı

 

İzmir Ticaret Borsası

Işınsu KESTELLİ                                                                                  Barış KOCAGÖZ

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                        Meclis Başkanı

 

Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi

 

Yusuf ÖZTÜRK                                                                                    Geza DOLOGH

Yönetim Kurulu Başkanı                                             Meclis Başkanı ve EGEV Yönetim Kurulu Başkanı

 

Ege İhracatçı Birlikleri

Sabri ÜNLÜTÜRK                        Nurettin TARAKÇIOĞLU                         Emre KIZILGÜNEŞLER

Koordinatör Başkan                     Koordinatör Başkan V.                          Koordinatör Başkan V.

 

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği

Zekeriya MUTLU

Yönetim Kurulu Başkanı

Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu

Levent AKGERMAN                                                                              Sıtkı ŞÜKÜRER

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                        Danışma Kurulu Başkanı

Ege Genç İşadamları Derneği

Seda KAYA                                                                                        

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                       

Ege Genç İşadamları Dernekleri Fed.

Temel Aycan ŞEN

Yönetim Kurulu Başkanı

Ege Sanayicileri ve İşadamları Derneği

Mustafa GÜÇLÜ                                                                                  Enis ÖZSARUHAN

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                        Yüksek İstişare Konsey Başkanı

Güçbirliği Holding A.Ş.

Kemal ZORLU                                                                          

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                       

İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği

Hasan KÜÇÜKKURT                                                                             Ayhan BARAN

Yönetim Kurulu Başkanı                                                                        Danışma Kurulu Başkanı

İŞ DÜNYASINDAN OHAL MESAJI

İzmir iş dünyası Bakanlar Kurulu'nda alınan Olağanüstü Hal kararı ile ekonominin çok fazla etkilenmemesini umduklarını dile getirerek, Türkiye’nin sağlam ekonomik yapısına güvendiklerini ve önümüzdeki dönemde planlı yatırımların devam edebileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Bakanlar Kurulu kararı sonrası yaptığı açıklamada, tüm ülkede Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildiğini açıklamasının ardından, iş dünyası da görüşlerini paylaştı.

“Ekonominin etkilenmemesini umuyoruz”
Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ekonominin bu durumdan çok fazla etkilenmemesini umduklarını belirterek, “İş dünyasına bakış açısının değişmemesi lazım. Daha çok yeni bir karar, şekillendikçe göreceğiz. Geçmiş yıllarda çok sıkı yönetimler gördük. Ancak bugün ihracat, ekonomi, Avrupa entegrasyonu çok daha farklı, bu nedenle de etkilenmemesini umuyoruz” dedi.

“Ülkemizin sağlam ekonomik yapısına güveniyoruz”
Türkiye’nin 15 Temmuz gecesi büyük bir badire atlattığını belirten Müstakil ve Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Ülkü, “Ne yazık ki; bu olaylar sırasında çok sayıda şehit verilmiştir. Her şeye rağmen ordusu, polisi, siyasetçisi ve milletiyle tam bir kenetlenme sağlayan Türkiye Cumhuriyeti, ağır bir bedel ödese de bu demokrasi sınavından çok daha güçlenerek çıkmıştır. Ancak ülkemizin geleceğine kast eden bu FETÖ adlı terörist yapının, Cumhuriyetin kılcal damarlarından bile temizlenmesi için önümüzdeki dönem çok önemlidir. Bu çerçevede hükümetimizin aldığı 3 ay süreli OHAL kararının çok önemli olduğunu düşünüyoruz. OHAL uygulamaları sayesinden devlet kademeleri çok daha hızlı hareket etme kabiliyeti elde ederken, demokrasiye karşı hareket eden unsurlara çok daha etkili şekilde müdahale edilebilecektir. Bu nedenle OHAL demokrasinin kısıtlanması olarak değerlendirilmemelidir. İş dünyası olarak ülkemizin sağlam ekonomik yapısına güveniyor ve önümüzdeki dönemde planlı yatırımlarımıza aynen devam edeceğimizi belirtmek istiyoruz. Devletimiz ve hükümetimizin bundan önceki dönemde olduğu gibi bundan sonra da atacağı kararlı adımların en büyük destekçisi olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“Ticari ve ekonomik sıkıntı yaşanmaz”
İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Zekeriya Mutlu ise OHAL’in sadece mevcut durum için çıkartıldığını ve hiçbir şekilde ticareti etkilemeyeceğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız olağanüstü hal ilanı ile yürütülen operasyonlarda hız kazanma ve iş ve işlemlerin daha sağlıklı yürütülmesinin hedeflendiğini ifade etmiş, gündelik hayata bir etkisi olmayacağını belirtmiştir. Elbette devlet, kendisine ve millete karşı darbe yapmayı planlayanlara karşı detaylı ve bir çalışma yürütecek, darbeye destek verenleri ayıklayacaktır. Bu doğaldır. Ancak bu süreçte devlete avantaj sağlayacak olan olağanüstü halin günlük yaşamı etkilememesi, hem esnaf ve sanatkarımız hem de vatandaş açısından çeklerin-senetlerin gününde ödenmesi, bankacılık sisteminin çalışması, hukuk sisteminin işlemesi büyük önem arz etmektedir. Gerek hükümetimiz gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuda gerekli hassasiyeti gösterileceğini ifade etmiştir. Bu güvence, ticaret yaşamında en büyük kesim olan esnaf ve sanatkarlar açısından son derece önemlidir. Bu koşullarda ticari, ekonomik açıdan herhangi bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum”dedi.

EGE İHRACATÇI BİRLİKLERİ'NDEN ALICILARA DEMOKRASİ MESAJI

Ege İhracatçı Birlikleri, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Türkiye’den ithalat yapan dünyanın dört bir tarafındaki alıcılara, “Türkiye’de demokratik rejim devam ediyor, asayiş berkemal, Türkiye, her zaman olduğu gibi, tüm dünya için istikrarlı ve stratejik bir çözüm ortağı olmaya devam ediyor" mesajı verdi.

Ege İhracatçı Birlikleri’ne bağlı 5 bini aşkın ihracatçı firmanın ihracat yaptığı 206 ülkedeki alıcılarla paylaşması için kaleme alınan mektupta, 15 Temmuz akşamı yaşanan darbe girişimini Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki bir fraksiyonun gerçekleştirmek için, Türkiye’nin iki büyük şehri Ankara ve İstanbul’da harekete geçtiği, buna karşılık Türk Silahlı Kuvvetleri’nin komuta kademesi ve büyük çoğunluğunun bu darbe girişiminin hiçbir aşamasında yer almadığı, darbe girişimi ortaya çıktıktan sonra ise darbenin karşısında durdukları ve darbenin püskürtülmesi için canla başla mücadele ettikleri ifade edildi. 

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Emre Kızılgüneşler, yurtdışındaki alıcıların Türkiye’deki gelişmelerden hızlı ve doğru bilgi sahibi olmaları için 15 Temmuz akşamı ithalatçılara Türkiye’nin demokrasiye bağlılığını ortaya koyan mesajı paylaşmak için harekete geçtiklerini, 17 Temmuz sabahı tüm ithalatçılarla Türkiye’de demokratik rejiminin kesintisiz devam ettiği, seçilmiş hükümetin iş başında olduğu ve Türkiye’nin güçlü bir tedarikçi ve partner olduğu mesajını yurtdışındaki alıcılarla paylaştıklarını kaydetti. Türkiye’de her kesimin tek vücut olarak darbe girişimine karşı çıktığını ithalatçılara anlattıklarını dile getiren Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkan Yardımcısı Nurettin Tarakçıoğlu ise; “Türk halkının sokaklara dökülerek gösterdiği tarihi dayanışmayı, tüm siyasi partilerin demokrasiden yana sergiledikleri tavrı, 16 Temmuz tarihli olağanüstü Genel Kurul toplantısı sırasında TBMM’de 4 siyasi partinin demokrasiye sahip çıkan ortak bir bildiriye imza attıklarını dünya genelinde ticari ilişki içinde olduğumuz ithalatçılara ilettik" dedi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM)’de, benzer içerikte bir mektubu, Türkiye’de 65 bin ihracatçının ticari ilişki içinde bulunduğu binlerce ithalatçıya, büyükelçiliklere, konsolosluklara ve ilgili kuruluşlara gönderdi

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.