Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanat sokağı istiyorlar

Sanat sokağı istiyorlar

Aphrodisas Sanat Merkezi İzmir Alsancak Bornova Sokağı'nın Sanat Sokağı'na dönüştürülmesi için çok sayıda sanatçı ve ressamın katılımıyla Sanat Sokağı etkinliği yaptı. Sanat sokağı istiyorlar

  • Ege Postası
  • 22.11.2015 - 11:54
İZMİR- Alsancak'da Bornova sokağı olarak bilinen 1469 sokağın araç işgali altında olduğunu belirten sanatçılar Aphrodisias Sanat Merkezi öncülüğünde burasının sanat sokağı yalması için kampanya başlattı.

Etkinliğe katılan sanatçılar Dünyanın gelişmiş ülkelerinde Türkiye'de birçok şehirde kurulan Ressamlar Sokağı'nın, sanat ile halk arasında kültürel bir köprü oluşturduğunu İzmir'in de buna ihtiyacı olduğunun altını çizdi.

Aphrodisias Sanat Merkezi olarak her zaman sanatın ve sanatçının yanında olduklarını böyle bir sanat sokağına İzmir'in mutlak ihtiyacı olduğunu dile getiren Sanat Merkezi Yöneticisi Selma Gazez, "Tarihi dokunun yoğunluğu, ressamların istediğinde çalışacağı eski sokakların bu bölgede yoğun olması bu sokağın en büyük avantajıdır. Ayrıca eser alabilecek sanatseverlerin buralara rahatça ulaşabileceği kanısındayız. Bunun için ressamların, müzisyenlerin, heykeltraşların bu sokakta sanat üretmeleri İzmir için zengin bir kaynak olacaktır. Çok yakınımıza demiratan Cruize gemilerinden inen çok sayıda turistin sokaklarımızı gezerken sanatla buluşması İzmir için olumlu bir izlenim yaratacaktır. Sokağımızın araç ve yaya trafiğini dengelemek için biz belediyemizden 1469 bornova sokağının sabah 10.00'dan sonra trafiğe kapatılması için destek vermesini istiyoruz. Bu sayede sanatseverler sokağımızda sanatı rahatlıkla izleyebilecekler, sanatçılar da sanatlarını rahatlıkla icra edip sergileyebileceklerdir" dedi.

Etkinlik Konak Belediyesi Kültür Müdürü Salim Çetin, Aphrodisas Sanat Merkezi Kurucusu Prof. Dr. Ali Küpelioğlu, Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Ümit Yaşar Işıkhan, Gülistan Genç ve Mozaik Atölyesi, Ressam Şerife Türker, Adnan Kandemir, Neylan Olcay, Necla Özaydın, Ayşın Ayan Keskiner, Aphrodisias Sanat Merkezi Müdürü Selma Gazez ile çok sayıda sanatçının katılımı ile düzenlendi. Mustafa OĞUZ (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.