Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Dönüşüm kumbaralarını çöp kutusuna çevirdiler

Dönüşüm kumbaralarını çöp kutusuna çevirdiler

Konak Belediyesi, geri dönüşümü yaygınlaştırmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla pet şişe dönüşüm kumbaraları yaptı. Ancak ilginç görünümlü kumbaralar kısa süre içinde çöp kutusu gibi kullanılmaya başlandı. Dönüşüm kumbaralarını çöp kutusuna çevirdiler

  • Ege Postası
  • 22.11.2015 - 11:24
İZMİR-  Çevre ve Koruma Müdürlüğü ile Çevre Koruma ve Ambalaj Atıkları Değerlendirme Vakfı (ÇEVKO) ile işbirliği yapan Konak Belediyesi, kentin farklı noktalarına plastik şişe ve ambalaj atıklarını toplamaya yardımcı olmak üzere çok şık pet şişe toplama kumbaraları yerleştirdi. Üzerlerinde "Dönüşüm seninle başlar" sloganı yer alan ve kocaman bir pet şişe görünümüyle dikkat çeken kumbaralar, geri dönüştürülebilir alüminyum malzeme kullanılarak yapıldı.

İlk etapta kentin uğrak noktaları olan parklar, vapur iskeleleri, metro durakları ve hastane girişlerine yerleştirilen toplam 50 atık pet şişe toplama kumbaraları bir çok bölgede atılan çöplerle adeta çöp tenekesine dönüştü. Kumbaralar çöplerle tıka basa doldu. Geri dönüşüm kumbaraların çöplüğe dönüştüğünü gören çevreci İzmirliler bu duruma tepki gösterdi.  Mustafa OĞUZ (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.