Dolar 32,2207
%0.06
Euro 35,0509
%0.13
Altın 2.502,370
%0.07
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sakız Adası Türkleri bekliyor!

Sakız Adası Türkleri bekliyor!

İzmir’in Çeşme ilçesine 14 Km uzaklıktaki Yunanistan’ın Sakız Adası, Travel Turkey Fuarı’nda ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

  • Ege Postası
  • 05.12.2015 - 11:04
DENİZHAN GÜZEL - Sakız Belediyesi Turizm Ofisi sorumlusu Rena Pagoudi Damigou, Sakız’ın Türk turistler tarafından son yıllarda yoğun olarak ziyaret ettiğini belirterek, “ Sakız Belediyesi olarak son 5 yılda gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yoğun bir tanıtım organizasyonları gerçekleştirdik. Turizm ile ilgili birçok fuarda adamızın kültürel ve turistik özelliklerini misafirlerimize en iyi şekilde anlatmaya çalıştık. Şimdi 10-13 Aralık tarihinde Gaziemir Fuar alanında düzenlenecek Travel-Turkey’de dostlarımızı ağırlamaya hazırlanıyoruz” dedi.



Damigou, İzmir ve ilçelerinde bulunan mevkidaşları ile çok iyi diyaloglar içerisinde bulunduklarını da sözlerine ekleyerek, “ Sakız Adası ve Çeşme’nin geçmişten kaynaklanan çok iyi ilişkileri var. Daha önce olduğu gibi bu fuarda da Çeşme ve Sakız Adası ortak stant açacaklar. Bunun yanı sıra Sakız adası son dönemde Türk dizi film sektörü tarafından keşfedildi. Örneğin yeni yayın döneminde Muhteşem Yüzyıl-Kösem, Poyraz Karayel ve diğer dizilerin çekimlerinin ilk bölümleri adamızda çekildi. Bunların Türk turistlerin adamızı daha çok tanımasına yardımcı olacağına inanıyorum. Fuarda HOL –B/D-119 standında çok güzel bir sunum gerçekleştireceğiz. Burada yöresel yiyecek ve içecekler. Sakız adasında üretilen gıda maddeleri ve Kuzey bölgesine özgü şaraplar ziyaretçilerin beğenisine sunulacak. Tüm Türk dostlarımızı standımıza bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.



ORTAK HAREKET EDİYORUZ

Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis ise Çeşme Esnaf Odası ile ortak hareket ettiklerine vurgu yaparak, “ Birliğimiz, Çeşme ile 3 yıldır bu fuarda ortak stant açıp Çeşme ve Sakız Adası’nın tanıtımına katkı koyuyor. Bir önceki Başkan Mustafa Cenger ile başlayan bu girişim şimdi Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ve arkadaşları ile devam ediyor. İki yaka tek deniz sloganı ile bu beraberliğimiz umarım uzun yıllar devam eder” şeklinde konuştu.

Çeşme Esnaf Odası Başkanı Osman Köfüncü ise Sakız Adası ile ortak hareket etmekten memnun olduklarını dile getirerek, “ Sakız Adası ile uzun yıllardır süren bir dostluğumuz var. Çeşme ve Sakız ile ortak hareket edip kısa olan sezonumuza katkı koymaya çalışıyoruz. Bu fuarda da tüm dostlarımızı ağırlamaktan memnuniyet duyacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.