Dolar 32,3799
%-0.13
Euro 34,7317
%-0.2
Altın 2.408,270
%-1.1
Bist-100 10.089,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sağlık emekçilerine sendika desteği

Sağlık emekçilerine sendika desteği

​Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde maaşlarını alamayan taşeron işçilerin hak mücadelesine sendika desteği geldi. Düzenledikleri eylemler ile seslerini duyurmaya çalışan ve 21 gündür maaşlarını alamayan emekçileri eylem yaptıkları hastane bahçesinde ziyaret eden DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, işçilere destek vermek amacıyla kitlesel bir eylem yapacaklarını söyleyerek tüm sendikalara “Emekçileri yalnız bırakmayın” diyerek çağrıda bulundu.

  • Ege Postası
  • 22.04.2014 - 16:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Alsancak’taki Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’nde sağlık işçisi olarak çalışan personelin, taşeron şirketin bir aylık maaşlarını ve sigorta ödemelerini yapmadığı gerekçesi ile başlattıkları iş bırakma mücadelesine İzmirli sendikala temsilcileri de destek verdi. Hastane yönetiminin işçilere ödenmek üzere firmaya verdiği hak edişleri alarak ortadan kaybolan taşeron firmanın yarattığı mağduriyet sonrasında süresiz iş bırakan 90 işçiyi, yürüttükleri mücadelede yalnız bırakmamak adına desteklerini sunan DİSK (Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu) Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı ve sendika yöneticileri eylem desteği vereceklerini duyurdu.
 
 
DİSK’TEN DESTEK ÇAĞRISI: İŞÇİLERİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ
Mart ayına ait maaşlarını halen alamayan hastanenin temizlik ve hasta bakım hizmetleri gibi birimlerinde çalışan 90 taşeron işçinin “Hastaneden hak edişleri almasına rağmen işçilere ödeme yapmayan TEN-TEM firması 21 gündür gecikmiştir ve ortada yoktur. Taşeron cehenneminin, taşeron zulmünün bir göstergesi olan bu durum da taşeronun işi bırakıp kaçmıştır. Örgütlü sendikal toplumun işte bu gibi nedenler ile yaratılması gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle, DİSK olarak işsiz kalan ya da maaşını alamayan her emekçinin yanında olduğumuzu vurguluyoruz. Buradan da bir çağrı yapıyoruz, burada örgütlenme çalışması yürüten Devrimci Sağlık-İş Sendikası ve sağlık iş kolunda örgütlenme çalışması yürüten diğer konfederasyonların sendikalarına oradaki arkadaşları yalnız bırakmamak adına, belirleyeceğimiz ortak bir günde kitlesel bir eylem yaparak Alsancak Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi Başhekimliği’ni bu konuya duyarlı olmaya çağıracağız” dedi ve sözlerine şöyle son verdi: “Türkiye taşeron cumhuriyetine çevrilmek isteniyor. Taşerona bırakılmak istenen her iş yerinde, her kurumda her örgütlenme faaliyetinde DİSK mutlaka ve mutlaka olacaktır. Sağlık iş kolunda örgütlenme çalışması yapan konfederasyonlara çağrıda bulunuyorum. Kimseyi yalnız bırakmayacağız, birlikte ortak bir eylem düzenleyerek sesimizi duyuralım.”  


 
HASTANE YÖNETİMİNDEN SKANDAL UYGULAMA
Diğer yandan, taşeron işçilerin geceli gündüzlü devam ettikleri direniş sonrasında ameliyatların aksaması ve sağlık hizmetlerinin gecikmesi nedeni ile çözüm arayışına giren hastane yönetimi tartışmalı bir kararın altına imza atarak, Tepecik Eğitim ve Araştırma ile Doktor Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi’nden 1’i kadın 5’i erkek olmak üzere 6 personeli hastanede geçici olarak görevlendirdi. Yönetimin bu tavrı işçilerin öfkesini arttırırken, diğer hastanelerden gelen personelin kendi işlerini yapmasına izin vermeyen ve hak mücadelesine devam etmekte kararlı olan 90 taşeron işçisi ile yönetim arasında gergin anlar yaşandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.