Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şafak Pavey “2012 İnsan Hakları Ödülü“nü 8 Aralık'ta alıyor

Şafak Pavey “2012 İnsan Hakları Ödülü“nü 8 Aralık'ta alıyor

Karşıyaka Belediyesi 2012 İnsan Hakları Ödülü’nün sahibi CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi üyesi Şafak Pavey ödülünü alıyor. Gerek BM’de, gerekse TBMM’de insan haklarına yönelik çalışmalarıyla uluslararası başarı kazanan Pavey’e ödülü 8 Aralık Cumartesi günü Karşıyaka Nikah Sarayı’nda düzenlenecek törenle verilecek.

  • Ege Postası
  • 05.12.2012 - 11:58
İZMİR - İnsan Hakları Ödül jürisinin önerisi ve Karşıyaka Belediye Meclisi’nin Eylül ayı toplantısında aldığı kararla ödüle layık görülen Şafak Pavey ödülünü Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’tan alacak. Ödül jürisinin kararının Karşıyaka Belediye Meclisi tarafından da oy birliğiyle kabul edildiğini belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Pavey’in kadın ve çocuk haklarına yönelik önemli uluslararası çalışmalara imza attığını hatırlatarak, “Pavey milletvekili olmadan önce insan hakları, insani yardımlar ve küresel barış için önemli çalışmalar yapmıştır. Birleşmiş Milletler’de aldığı üst düzey görevlerde insan haklarının gelişmesi için mücadele etmiş ve çeşitli uluslararası kuruluşlar tarafından da takdir görmüş birisidir. Onun dünya barışına yönelik verdiği mücadele örnek olmalıdır. ” dedi.

İlki 1992 yılında Aziz Nesin’e verilen Karşıyaka Belediyesi İnsan Hakları Ödülü’nü bugüne kadar kazananlar arasında, Uğur Mumcu, Rauf Denktaş, Alija İzzetbegoviç, Türkan Saylan, Mustafa Cemil Kırımoğlu, Haydar Aliyev, İbrahim Betil, Mehmet Özdilek, Nevvar-Salih İşgören, Prof. Dr. Veli Lök gibi isimlerin yanı sıra, Akut, Mehmetçik, Umut Vakfı gibi kurum ve kuruluşlar yer aldı.

Şafak Pavey için düzenlenecek tören 8 Aralık 2012 Cumartesi günü saat:11.30’da Karşıyaka Nikah Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.