Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Şile'de 12 personel kayıp!

Şile'de 12 personel kayıp!

Şile açıklarında kömür yüklü bir gemi, fırtına nedeniyle battı. Gemideki 12 personel kayboldu. Kilyos'ta da bir gemi, sürüklenmeye başladı.

  • Ege Postası
  • 04.12.2012 - 14:51
 İSTANBUL - Kentte geceden itibaren etkili olan fırtına günlük yaşamı olumsuz etkiliyor.

Şile’de kömür yüklü bir gemi battı. Geminin 12 personeli kayboldu. Kayıp gemicileri bulmak için çalışma başlatıldı.


Öte yandan, Kilyos'ta da Rus bandralı bir gemi sürüklenmeye başladı. Makine bölümünde meydana gelen arıza nedeniyle geminin sürüklendiği öğrenildi. 116 metre uzunluğundaki gemide 14 personelin bulunduğu bildirildi.

Geminin güvenli bir şekilde karaya oturmasının ardından personeli kurtarma çalışması başlayacak.

'BATAN GEMİ YARDIM İSTEMEDİ'
Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Salih Orakçı, batan geminin mürettebatından henüz haber alınamadığını belirterek “Arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yardıma ihtiyacı olan başka gemiler var, onlarla da ilgileniyoruz” dedi.



Geminin herhangi bir yardım çağrısı yapmadan battığını ifade eden Orakçı “Yardım çağrısı olmadı. Gemiden haber alamayınca saat 10.08’te elektronik arama yaptık. Verileri değerlendirerek battığını belirledik” diye konuştu.

Kilyos’ta sürüklenen gemi için de çalışmaların sürdüğünü dile getiren Orakçı, şöyle konuştu: “Kıyının 150 metre açığında bulunan gemi, şu anda çift demir atmış durumda. Romorkör yardımı istedi. Ancak römorkör çalışma yapamıyor. Halat uzatıp mürettebatı kurtaracağız.”

Deniz kirliliğine karşı önlemler de aldıklarını vurgulayan Orakçı, “Bu geminin yükü yoktur. O bakımdan şanslıyız” dedi.

Kötü hava şartlarında çalışan gemiler için uyarıda da bulunan Orakçı, “Sürekli hava raporlarıyla yayın yapmamıza rağmen bu şekilde beklenmedik kazalar yaşanıyor. Gemi, yük ve personelin hazır haline getirilmesini gerekiyor” ifadelerini kullandı.



ÇATILAR UÇTU, AĞAÇLAR DEVRİLDİ
Bu arada, hızı zaman zaman 80 kilometreye kadar çıkan fırtına, bazı ilçelerde çatıları uçururken, ağaçları da yerinden söktü.

Küçükçekmece, Halkalı İstasyon Mahallesi İnci Sokak'ta bulunan 4 katlı bir binanın çatısı, park halindeki otomobillerin üzerine düştü. Araçlarda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.



VAPUR SEFERLERİ İPTAL

Boğaz'da etkili olan fırtına, vapur seferlerinin iptal olmasına da yol açtı.

İDO'nun saat 06.20'deki Bostancı-Kartal/Yalova, 07.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı ve Yalova-Yenikapı, 07.35'teki Yalova/Kartal-Bostancı, 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K.-Yenikapı-Bostancı, 09.00'daki Bostancı-Kartal/Yalova, 10.00'daki Yalova/Kartal ve 13.00'deki Kartal-Yalova deniz otobüsü seferleri iptal edildi.

Ayrıca 12.00'deki Pendik-Yalova/Yalova-Pendik ve 18.30 Bandırma-Yenikapı hızlı feribotu seferleri de yapılamayacak.

Elverişsiz deniz koşulları nedeniyle iç hat seferlerinden Bakırköy-Yenikapı-Kadıköy-Bostancı, Bostancı-Kabataş, Boğaz Hattı ile Avcılar ve Maltepe'den yapılan iç hat seferlerinin de iptal edildiği öğrenildi. (ntvmsnbc)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.