Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Saat Kulesi’ni hiç böyle görmediniz

Saat Kulesi’ni hiç böyle görmediniz

Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi sezonun ilk sergisini sanatseverlerle buluşturdu. Emrah Özbay’ın ‘Konak Savaş Diorama’ sergi açılışında Saat Kulesi’nin fantastik dioraması izleyenleri şaşırttı.

  • Ege Postası
  • 03.10.2012 - 12:18

İZMİR-Savaş halinde bir İzmir’de Saat Kulesi’ne tırmanan fantastik düşmanlar ve kenti koruyan askerlerin canlandırıldığı 3 metrekarelik zemine yayılmış diorama büyük beğeni topladı. Amerikan filmlerinde maketlerle çalışıldığını ve film sektörünün Türkiye’de yeni yeni profesyonelliğe açıldığını anlatan Emrah Özbay, “Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a yeni fikirlere, gençlere ve sanata destek verdiği için teşekkür ediyorum. Savaş dioraması için Saat Kulesi’ni kullandım, bazı teknikleri bize ait unsurlarla birleştirmek istedim. Saat Kulesi simge bir yapı, geçmişten günümüze bir bağlantı. Dioramadaki eski ve yeni figürler de eski ve yeni nesli birleştiriyor” diye konuştu.

Sanatçıyı özgün ve farklı eseri için kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:

“Bu tip enstalasyonlar veya dioramaları yurtdışında görsek hemen yanında fotoğraf çektiririz. Ancak Türk sanatçıların maalesef kıymeti yeterince bilinmiyor. Emrah Özbay’ı kutlamak istiyorum. Mekan olarak Saat Kulesi’ni seçmesi ayrı bir keyif” dedi.

İzmir’de hala Saat Kulesi’ni görmemiş, denize bile girmemiş vatandaşlar olduğunu hatırlatan Başkan Tartan sözlerine şöyle devam etti:

 “Konak Belediyesi olarak üç yılda 40 bin kişiyi denize götürdük. Kemeraltı’na ücretsiz servislerle uç bölgelerdeki insanımızı merkeze taşıdık. Bu sergide biraz da bunları hatırladık. Şimdi bu çalışmanın benzerlerini; ülkedeki simge yerleri Gültepe Kançeşme’de oluşturduğumuz Rekreasyon Alanına yerleştirerek Türkiye’yi İzmir’e getireceğiz.”

Üstün yetenek ödüllü sanatçı Emrah Özbay’ın ‘Konak Savaş Diorama’ sergisi 7 Ekim tarihine kadar Konak Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi Sergi Salonunda görülebilecek.

Fotoğraf altı:Serginin son gününde ise eser, Kültür ve Sanat Merkezi’nin önünde sergilenerek Kıbrıs Şehitleri Caddesi’nde izleyiciyle buluşacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.