Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ruanda'dan 6 saatte iş kurma vaadi

Ruanda'dan 6 saatte iş kurma vaadi

Afrika'nın küçük ülkelerinden Ruanda, savaş dolu geçmişini geride bırakıp, ekonomik kalkınma başlattı. Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kenyızari, İzmirli işadamalarına ülkesinde yatırıma çağırarak, "Altı saatte iş kurabilirsiniz" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.06.2014 - 15:27
İZMİR- Ruanda'nın Ankara Büyükelçisi Caezar Kenyizari ve beraberindeki heyet İzmir Ticaret Odası(İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret etti. İki ülke arasında turizm, inşaat ve kahve ithalatı konusunda ortak çalışmalar yapmak istediklerini belirten Büyükelçi Kenyizari, "Ruanda artık barış ülkesi. Çevre ülkelere de barış gelmesi için çabalıyor. Dünya Bankası tarafından yatırım yapılabilecek ülkeler arasında yer alıyoruz. Nüfusumuz 8 milyon ancak 125 milyon nüfuslu Güney Afrika Pazarı'nın anahtarı konumundayız. 32 yıl boyunca savaştık. Artık savaş dönemi kapandı ve ekonomiyi güçlendirme çalışmalarına başladık. Vatandaşlarımızın özgürlüğü, huzuru ve güvenliği açısından önemli adımlar attık. Ruanda'da bir bebek gibi huzurlu şekilde uyuyabilirsiniz" dedi. 

"İHRACATI ARTIRIN"
İTO Başkanı Demirtaş, Ruanda'nın sanayileşme çalışması için geç kaldığını ve bu nedenle turizm, tarım ürünleri ve kahve ihracatına yönelmeleri gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Ruanda ulaşımı kolay olan bir ülke. Bu nedenle turizm ve ticaret konusunda ortak çalışmalar yapmalıyız. Türkler Afrika'ya safari yapmaya gidiyor. Bu konuda adım atabilirsiniz. Ayrıca kahvenizi bize gönderin. Araşıralım, Türk damak tadına uygunsa, yatırım konusunu görüşelim" dedi. Demirtaş, Büyükelçi Kenyizari'nin beş çocuğu olduğunu belirterek, "Üniversitesi çağındaki çocuklarınızdan birini İzmir Ekonomi Üniversitesi'nden tamamen ücretsiz olarak okutalım. Ayrıca üniversitemizi görerek, iki ülke arasındaki eğitim ortaklığı konusunda bilgi alışverişinde bulunalım" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.