Dolar 32,2648
%0.03
Euro 34,7188
%0.02
Altın 2.402,840
%0.1
Bist-100 10.261,00
%-0.73

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Aliağa'nın gururu

Aliağa'nın gururu

İzmir'in Aliağa İlçesi'nde faaliyet gösteren şirketlerden 5'inin, Ege Bölgesi'nin 100 sanayi kuruluşu arasında ilk 10'da yer alması sanayicinin yüzünü güldürdü.

  • Ege Postası
  • 23.06.2014 - 14:18
Aliağalı 5 şirket, Ege Bölgesi'nin 100 sanayi kuruluşu arasında ilk 10'da yer aldı. Aliağa Ticaret Odası Başkanı ve TOBB Mesleki Eğitim Kurulu Başkanı Adnan Saka, Türkiye'nin en önemli ve stratejik sanayi kenti Aliağa'nın 40 yılda dev bir sanayi, ticaret ve liman kentine dönüştüğünü belirtti. Aliağa'nın Türkiye ve bölge ekonomisine katkısının her yıl katlanarak arttığını dile getiren Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, "Aliağa mevcut potansiyeli ile Ege Bölgesi ve Türkiye için hayati öneme sahip bir konumda yer alıyor. Bölgemizdeki TÜPRAŞ ve PETKİM'in enerji üretimindeki payı ve ulusal enerji kapasitesine katkısı ile ilçemizdeki kuruluşların demir çelik sektöründeki öncülüğü, gemi söküm, kağıt ve gübre sektörlerindeki yatırımlar, liman ve denizcilik yatırımları, 10 milyon metrekare alan üzerine kurulu olan ALOSBİ ile Aliağa dev bir sanayi ve ticaret kentidir. Öte yandan SOCAR'ın Petkim ve Star Rafinerisi ile milyarlarca dolarlık liman ve sanayi yatırımları mevcut" dedi.

PLANLI SANAYİLEŞME
Başkan Saka, Aliağa Ticaret Odası olarak kentin vizyonunun belirlenmesine ve gelecek 50 yılının iyi bir şekilde planlanmasına önem verdiklerini ifade etti. Sanayileşmeyi planlı ve ülke ihtiyaçları doğrultusunda, sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde yapabilmenin önemine değinen Saka, "Biz Aliağa'nın gelecekte de temiz, yaşanabilir, kaliteli bir sanayi ve ticaret kenti olabilmesi için çaba gösteriyoruz. Ege'nin en büyükleri arasında yer alan; üretimleri, satışları ve istihdamlarıyla her zaman gurur duyduğumuz bu kuruluşlarımızı kutluyoruz" diye konuştu. Başkan Saka, limanları, lojistik üstünlüğü, enerji kaynaklarına yakınlığı ve daha birçok ticari ve stratejik avantajları bulunan bölgenin yatırımlar konusunda önünün açılması ve teşviklerin yatırımcılar için daha faal ortaya koyulması gerektiğini vurguladı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.