Dolar 32,2194
%-0.07
Euro 34,6472
%-0.08
Altın 2.395,580
%0.1
Bist-100 10.239,00
%-0.09

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İşbirliğine devam mesajı

İşbirliğine devam mesajı

Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği Ticaret Müsteşarı Michael Lally, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar’a veda ziyaretinde bulundu.

  • Ege Postası
  • 22.06.2014 - 10:16
İZMİR- ABD Ticaret Ataşe Yardımcısı Berrin Ertürk’ün de yer aldığı veda ziyaretinde konuşan Yorgancılar, görevde bulunduğu süre boyunca ABD’li işadamlarının Türkiye ve İzmir’e yatırım yapması için çaba harcayan Lally’nin ABD Ticaret Bakanlığı’nın Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan sorumlu bakan yardımcılığı görevine atanmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Yorgancılar,  “Michael Lally’ye bundan sonraki hayatında başarılar dilerken yeni görevinde ülkemiz ve kentimizle güçlü işbirliğinin devam edeceğine inanıyoruz” dedi.
 
Türk dostu
Lally’nin görev süresi boyunca İzmir’in ABD’li işadamlarından oluşan birçok organizasyon ve ziyarete ev sahipliği yaptığını kaydeden Yorgancılar, “Bay Lally ile Türkiye’de görev süresi boyunca son derece uyumlu bir çalışmamız oldu. Bir Türkiye sevdalısı olan Lally’nin yeni görevinde de bu işbirliğinin devam edeceğine eminim. Kendisiyle Ege Bölgesi Sanayi Odası olarak çok güzel işbirliğimiz oldu. Birçok ziyaret ve organizasyon gerçekleştirdik. Bu ziyaret ve organizasyonlar sonunda bölgemiz sanayicileri ile ABD’li işadamları arasında enerji, savunma, havacılık, gıda sanayi alanlarında işbirliği ve yatırım imkanları doğdu. Tam bir Türk dostu olan Michael Lally’nin yeni görevinde de ülkemiz ve kentimize destek olacağına eminiz” dedi.
 
Göreve Eylül’de başlayacak
ABD Ticaret Bakanlığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bakan Yardımcılığı’na atanan Michael Lally ise, Türkiye ve İzmir’den çok güzel duygularla ayrıldığını söyledi. Yeni görevine Eylül ayında başlayacağı bilgisini veren Lally, “Yeni görevimde daha fazla ABD’li heyetin Türkiye ve İzmir’i ziyaret etmesi için çaba harcayacağım” diye konuştu.
Ziyaretin ardından EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, ABD Ticaret Bakanlığı Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’dan Sorumlu Bakan Yardımcılığı’na atanan Michael Lally’ye günün anısına plaket sundu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.