Dolar 32,2089
%0
Euro 34,7937
%-0.19
Altın 2.417,060
%-1.12
Bist-100 10.056,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Roman başkan, Roman vekil ilk kez birlikte sahaya indi!

Roman başkan, Roman vekil ilk kez birlikte sahaya indi!

Genel seçimler sonrası Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili olmayı başaran CHP'li Özcan Purçu, Türkiye çapında yaptığı akademik çalışmalarla dikkat çeken İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ile birlikte ilk kez saha çalışması yaptı. İkili Konak'ta çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştirdi. Aralarında soğuk rüzgarlar esiyordu...

  • Ege Postası
  • 17.10.2016 - 15:24

EGE POSTASI - Türkiye'nin ilk Roman Milletvekili CHP'li Özcan Purçu, kendisini Romanlar'a yeteri kadar destek vermemekle sıkça suçlayan ve geçmişte 'davet' krizi de yaşadığı  İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ile arasındaki buzları eritti.


Roman vekil Purçu, Roman başkan Cıstır'la birlikte ilk saha çalışmasını yaptı. Genel seçimlerin üzerinden geçen 1 yıllık zaman zarfında ilk kez birlikte sahaya inen ikilinin ilk durağı Konak Agora oldu. Purçu ve Cıstır, çat kapı  ziyaretlerde Romanlar'ın sorunlarını dinledi. 

Romanlar Purçu'dan yaklaşan kış nedeniyle özellikle ev tadilatı isterken, iş, süt ve çocuk bezi gibi taleplerde bulundu.


Cıstır, alan çalışması öncesinde Ankara'da Purçu'yu makamında ziyaret ederek birlikte saha çalışması önerisi getirdi. Ege Postası'na açıklamada bulunan Cıstır, " Vekilimizle ilk kez sahada bir aradaydık. Güzel faydalı bir çalışma oldu. Bundan böyle bu tür çalışmaları daha da arttırarak sürdüreceğiz" dedi. 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun,  Roman vekil Purçu ile birlikte İzmir’deki Roman STK’larıyla gerçekleştirdiği toplantıya İzmir Romanlar Derneği Başkanı Cıstır çağrılmamıştı. Cıstır, kamuoyuna yaptığı açıklamada duruma sert tepki göstermişti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.