Dolar 32,2120
%0.03
Euro 35,0289
%0.06
Altın 2.509,750
%0.36
Bist-100 10.740,00
%0.9

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Baro seçimine 'CHP' damgası!

Baro seçimine 'CHP' damgası!

Sonucu merakla beklenen İzmir Barosu seçimlerine CHP damga vurdu. Seçim sonucunda kazanan ve kaybedenlerin arasında bir çok CHP'li vardı. Kazanan da çok, kaybeden de...

  • Ege Postası
  • 17.10.2016 - 11:38

EGE POSTASI - Beş adayın yarıştığı ve sonucu merakla beklenen İzmir Barosu seçimlerinde zafer bir önceki seçiminde galibi olan Aydın Özcan'ın oldu.
Avukat olan AK Partili vekiller Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli gibi isimlerin müdahil değil de dışarıdan takip eden konumda tavır sergiledikleri seçimlere CHP damgasını vurdu. 

İzmir Barosu'nda Özcan yeniden başkan seçildi

Bölünen Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu adaylarından biri olan Aydın Özcan, 2011 yılında CHP'den milletvekili adayı olmuş, az oy farkıyla vekil seçilememişti.

BİR ÇOK İSİM DELEGE OLDU
Seçim sonucunda üst kurul delegesi olmayı başaran bir çok avukat CHP'de aktif siyaset yapıyor. Karabağlar ve Konak'ın tecrübeli siyasetçicisi Mehmet Türkbay, Kemalpaşa CHP İlçe eski Başkanı Burhan Güneş, Çiğli CHP İlçe eski Yöneticisi Hakan Ayaz, Konak ve Buca'da etkin siyaset yapan Onur Temiz, Karabağlar'da part içi bir çopk görevde bulunan Erdoğan Öztürker üst kurul delegesi seçilmeyi başardı.


GÜMRÜKÇÜ'DEN ZAFER POZU

CHP İzmir İl Yöneticisi Utku Gümrükçü de Özcan'a dışarıdan açık destek verdi. Gümrükçü hem seçimleri gün boyu takip etti hem de sonuçların ardından Özcan'la birlikte 'zafer' pozu verdi. Vekiller Tacettin Bayır, Kamil Okyay Sındır, Aytun Çıray ve Tuncay Özkan ile CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven'in de seçim sonucunun ardından Özcan'ı arayarak tebrik ettiği belirtildi.  


Öte yandan kaybeden taraftada bir çok CHP'li yer aldı.


PEKDAŞ YİNE KAYBETTİ
Eski Baro Başkanı, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın da dışarıdan Çağdaş Avukatlar Grubu'na destek verdiği öğrenildi. Pekdaş geçmişte  aday ve başkan olarak girdiği baro seçimlerinde üst üst kazandığı zaferlerin ardından, belediye başkanı olarak dışarıdan destek verdiği seçimleri bu kez üst üste iki kez kaybetmiş oldu.
Çağdaş Avukatlar Grubu'na destek veren bir başka isim de CHP'nin avukat İl Sekreteri Birgül Değirmenci oldu. Değirmenci de seçim sonucunda keybeden CHP'liler tarafında yer aldı.


MUHALİF GRUP KAYBETTİ!
Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu içinde muhalif olarak adlandırılan Mehmet Kozan'ın listesinde  Mahmut Esat Aslan, Özdemir Sökmen, Pınar Tatlı, Yusuf Baratalı ve Özlem Şan Oğuzhan gibi isimlerde baro seçimlerinde kaybeden CHP'liler arasında yer aldı.


KILIÇ'TAN MANİDAR PAYLAŞIM
Öte yandan CHP PM Üyesi avukat Sevda Erdan Kılıç'ın  Çağdaş Avukatlar Grubu'na destek verdiği iddia edildi. Kılıç'ın sosyal medyada oy atarken ki fotoğrafına "Seçilecek yönetimin evrensel sol değerlerden, barıştan, hukuktan , adaletten, demokrasiden yana olması dileğiyle" yazması, Kılıç, "Çağdaş Avukatlar Grubu'na destek verdi" şeklinde yorumlandı. Kılıç'ın yakın çevresine ise "karışmıyorum" mesajı verdiği iddia edildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.