Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Putin'den şok açıklamalar: Sırtımızdan bıçaklandık!

Putin'den şok açıklamalar: Sırtımızdan bıçaklandık!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus uçağının Suriye sınırında düşürülmesi hakkında yaptığı açıklamada, 'Sırtımızdan bıçaklandık, ciddi sonuçları olacak' ifadesini kullandı.

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 16:02
 Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağının düşürülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Putin, "Sırtımızdan bıçaklandık" ifadesini kullandı.

Uçağın düşürülmesinin Rusya-Türkiye ilişkileri açısından "ciddi sonuçları olacağını" söyleyen Putin, "Türkiye Rusya'nın ABD ile bu tür olayları önlemek adına imzaladığı sözleşmeye rağmen Rus savaş uçağını vurdu. Rus savaş uçağı Suriye topraklarında, Türk sınıra 4 km uzaklıkta düşürüldü. Rus uçağının düşürülmesi Türkiye-Rusya ilişkilerinde ciddi sonuçları olur. Bu olay sırtından bıçaklamak gibi" dedi. "Rusya uzun zamandır IŞİD kontrolündeki kuyulardan Türkiye'ye giden petrolden haberdar" diyen Putin sözlerini şöyle sürdürdü:

"Rus uçağı ve pilotları, Türkiye için hiçbir şekilde tehdit teşkil etmedi. Bu çok açık. Suriye’de düşürülen Rus uçağı, IŞİD’le savaş görevini yerine getiriyordu. Teröristlere önleyici vuruşlar gerçekleştiriyordu. Savaş uçağı Türk sınırına 4 kilometre uzaklıktaydı. Türkiye, Rusya’nın ABD ile bu tür olayların önlenmesi konusunda anlaşma imzalamış olmasına karşın Rus uçağını vurmuştur. Uçağın düşürülmesinin Türk-Rus ilişkilerine ciddi sonuçları olacaktır. Rusya, Türkiye’ye sadece komşu olarak değil, aynı zamanda dost bir ülke olarak yaklaşmıştır. Böyle bir adım kimin işine yarardı bilemiyorum ama bizim buna ihtiyacımız yok. Türkiye, Rus uçağının düşürülmesinden sonra acilen Rusya ile iletişim kurmak yerine, sanki uçağı Rusya düşürmüş gibi NATO’ya başvurdu. Uçağımızın düşürülmesiyle ilgili tüm yaşananları analiz edeceğiz."

LAVROV SOÇİ'YE GEÇTİ
Putin, Türkiye'ye yönelik sert açıklamalarda bulunurken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov kendisiyle görüşmek için Kardeniz kıyısındaki Soçi şehrine hareket etti. Putin ile görüşmeden sonra Lavrov'un yarın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği kaesinlik kazanması bekleniyor.


Rusya: Doğalgazın kesilmesi mümkün değil

Düşürülen Rus uçağından sonra açıklamada bulunan Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Yanovskiy Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının kesilmeyeceğini açıkladı.

Sputnik'in haberine göre Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Anatoliy Yanovskiy, Rus uçağının düşürülmesi nedeniyle Türkiye'ye doğalgaz sevkiyatının kesilmediğini açıkladı. TASS haber ajansına konuşan Yanovskiy, "Sevkiyat, sözleşmedeki yükümlülüklere uygun şekilde devam ediyor. Aksi, mümkün değil" ifadelerini kullandı. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.