Dolar 32,2231
%-0.06
Euro 34,7145
%-0.25
Altın 2.450,620
%0.75
Bist-100 10.289,00
%0.2

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Polis sordu: “Talimatı kimden aldınız'”

Polis sordu: “Talimatı kimden aldınız'”

Dün serbest bırakılan ODTÜ'lü öğrencilere gözaltında bakın neler sormuşlar.

  • Ege Postası
  • 23.12.2012 - 13:26
ANKARA- ODTÜ yerleşkesindeki olaylara ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve savcının tutuklanmalarını talep ettiği 8 öğrenci, nöbetçi hakimlikçe serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Sadık Bayındır'ın tutuklama talebiyle mahkemeye sevk ettiği Can K, Güven Kazım A, Cem D, Batuhan U, Mert A, Mustafa B, Hasan K. ve İlhan A'nın nöbetçi hakimlikteki sorguları tamamlandı.

Nöbetçi Hakim Abdullah Bahçeci, sorguladığı öğrencilerin 8'ini de serbest bıraktı. Ancak Bahçeci, öğrencilere yurt dışına çıkış yasağı koydu.

Ensonhaber'de yer alan habere göre öğrencilerin nöbetçi hakimlik sorgusuna kendi avukatlarının yanı sıra Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu ve Başkan Yardımcısı Sema Aksoy ile 3 baro yöneticisi de katıldı.

Öğrencilerin serbest bırakılması, gün boyu adliye binanı önünde bekleyen yakınlarınca sevinçle karşılandı.

PANKARTIN ARKASINDA NEDEN DURDUNUZ'

TEM ekipleri, öğrenci evlerine yaptıkları baskında çok sayıda kitap, derginin yanı sıra İbrahim Kaypakkaya, Deniz Gezmiş ile ilgili haberlerin yer aldığı gazetelere el koydu.

Polis sorguda öğrencilere, "ODTÜ eylemine gelme talimatını kimden aldını? ODTÜ'ye kimlerle ne maksatla gelerek toplandını? 'Bilimi satan emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip ODTÜ'den defol' pankartının arkasında niye durdunu?

Örgütsel bağlamda atılan sloganlara niçin eşlik ettini? Örgütün yönlendirmesinde olan öğrenci kolektiflerinin flamalarını evlerinizde niye bulunduruyorsunuz'" sorularını yöneltti.

 

Öğrenciler ise ifadelerinde, "Evlerimizde bulunan gazete, dergi ve kitaplar Türkiye'nin herhangi bir yerindeki yayın evlerinde çok rahatlıkla bulunabilir. Bu suçsa en başta yayın evleri suç işliyor. Eyleme kimseden talimat almadan, hür irademizle yasal olan gösteri hakkımızı kullanmak için katıldık. Polisin şiddet uygulaması nedeniyle olaylar büyüdü" dediler.(Gerçekgündem)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.