Dolar 32,2884
%-0.15
Euro 34,7735
%-0.11
Altın 2.398,070
%0.19
Bist-100 10.277,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özkan’dan önemli açıklamalar: Maksimum ulaşacakları sayı....

Özkan’dan önemli açıklamalar: Maksimum ulaşacakları sayı....

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, basın toplantısı düzenleyerek Muharrem İnce lehine imza toplayan parti içi muhalefetin toplayabileceği maksimum imza oranının 470 olabileceğini ve kurultay toplanabilecek sayıya ulaşabileceğini sanmadığını açıkladı. Özkan, “Hadi diyelim 470 rakamına ulaşabilirler, maksimum olarak. Kongre toplayacak sayıya ulaşacaklarını düşünmüyorum” dedi.

  • Ege Postası
  • 19.07.2018 - 15:25

HAZIRLAYAN: HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, kendilerine gelen noter tasdikli imza belgesi olmadığını, il ve ilçe başkanlarına sorduklarını ve onlardan gelen verilere göre 438 imza toplanabildiğini öğrendiklerini, bu sayının da maksimum 470 sayısına ulaşabileceğini öngördüğünü söyledi.

HADİ DİYELİM 470 RAKAMINA ULAŞABİLİRLER

CHP İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Özkan, “Bize gelen noter belgesi yok. Genel merkeze noterden destekli kongre istiyorum diye imza ulaşmadı. Ama biz il ve ilçe başkalarımıza soruyoruz, onlardan gelen bize ulaşan verileri değerlendirdiğimizde 438 imza toplayabildiklerini görüyoruz. Hadi diyelim 470 rakamına ulaşabilirler, maksimum olarak.Kongre toplayacak sayıya ulaşacaklarını düşünmüyorum” dedi.

GÜVEN OYLAMASI İHTİYACI İÇİNDE DEĞİLİZ ÇÜNKÜ..

“Önümüzde bir yerel seçim var. Böyle bir isteğe delegemizin evet diyeceğini düşünmüyorum. Ama öyle olursa boynumuz kıldan incedir” diyen Tuncay Özkan, yeterli sayıya ulaşılmadan güven oylamasına gidilip gidilmeyeceği şeklindeki bir soruya şu yanıtı verdi:

“6 ay önce güven oylamasından çıktık. Orada yetki almış bir kuruluz. Güven oylaması ihtiyacı içinde değiliz. Sayılar belli, ulaşıldığında büyük kurultay toplanır ve gereği yerine getirilir. Orada hiçbir sakınca yok.”

KİMSE DELEGEMİZ ÜZERİNDE BASKI VE ALGI OPERASYONU YÜRÜTEMEZ

CHP Genel Merkez yöneticilerinin kurultay delegelerini arayarak imza vermemeleri yönünde delegelere baskı yaptığı iddiaları sorusuna da yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, şunları söyledi:

“Muhalefetin delegelerle konuşması ne kadar doğru ve doğal ise genel merkez yönetiminin delegelerle konuşması doğal. Aykırılık yok. Kimse delegemiz üzerinde baskı ve algı operasyonu yürütemez. Bizim delegemiz bir şeye karar verirse onun gereğini yerine getirir. Türkiye’nin geleceğini yok etmek isteyen siyasi görüşlerle mücadele edenlerin yuvası. Bu partinin delegesini hiç kimse baskı yapamaz. Parti içinden de olamaz. Parti dışından da kimsenin sözü geçmez. Dışarıdan müdahale etmek isteyenler haddini bilecek.”

KURULTAY İSTEĞİ BİR AYRIŞMA İSTEĞİ DEĞİLDİR VE…

Muhaliflerin imza toplama hakkı olduğunu, toplanan imza sayısının Tüzükteki rakama ulaştığında gereğini yapacaklarını anlatan CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, kurultay isteğini ayrışma olarak görmediklerini, dışa dönük mücadeleyi hep birlikte yaptıklarını ve yapacaklarını sözlerine ekledi:

“Arkadaşlarımız imza toplayabilirler. Getirdikleri imza tüzükteki sayıya ulaştığında gereğini yerine getiririz. Bizim arkadaşımız onlar. AKP karanlığına karşı, Türkiye’yi Atatürk aydınlıktan kurtarmak isteyen her mücadeleye karşı omuz omuza mücadele ederiz. Kurultay isteği ayrışma isteği değildir. Dışa dönük mücadelemizi yoldaşlık hukuku içinde omuz omuza yerine getiriyoruz.”

SAYIN GENEL BAŞKANIN DÜŞÜNCESİNİ BİLMİYORUM

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeterli sayıya ulaşılması durumunda genel başkanlığa aday olup olmayacağı sorusunu da yanıtlayan Tuncay Özkan, “Sayın genel başkanla böyle bir şey konuşmadım. İmza toplanma ihtimalini öngörmüyorum. Kendisinin düşüncesini bilmiyorum. En fazla 470 imzaya toplanacağını tahmin ediyorum” dedi.

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.