Dolar 32,2743
%0.11
Euro 34,7555
%-0.05
Altın 2.409,870
%0.02
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özgener'e EBSO şoku

Özgener'e EBSO şoku

EBSO'da başkanlık yapan ve tarihinde önemli rol oynayan Osman Kibar'ın torunu olan Sanayici Mahmut Özgener'in EBSO üyeliği, şirketinin 'sanayici' vasfını kaybetmesi nedeniyle düştü.

  • Ege Postası
  • 28.07.2015 - 12:39
Türkiye'nin en büyük tütün firmaları arasında yer alan Öz-Ege Tütün Sanayi A.Ş, 1.5 yıl önce ABD'li Alliance One Tütün ile Oriental Tütün Paketleme Sanayi Ticaret A.Ş adında yeni bir şirket kurarak ortak olmuştu. Öz- Ege'nin sahibi Mahmut Özgener, fabrika ve depoların da ortak oldukları şirkete devreldilmesiyle Öz-Ege Tütün'ün 'sanayi' vasfını kaybettiğini belirterek, Ege Bölgesi Sanayi Odası meclis üyeliğinden düşürülmesini istedi. İzmir'in 1963-1973 yılları arasında İzmir'de Belediye Başkanlığı yapan Osman Kibar, Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın (EBSO) da kurucuları arasında yer aldı. EBSO'da başkanlık yapan ve tarihinde önemli rol oynayan Osman Kibar'ın torunu olan Sanayici Mahmut Özgener'in EBSO üyeliği, şirketinin 'sanayici' vasfını kaybetmesi nedeniyle düştü. Özgener, "EBSO'de benim temsil ettiğim şirket sanayi olma vasfını kaybedince dilekçe ile EBSO Meclis Başkanlığı'na kendim başvurdum ve gereğinin yapılmasını istedim. Sanayici kimliği olmayan bir şirketi temsil edemem. Etik olarak doğru olanı yaptım" dedi. 

Öz- Ege Tütün'ün sanayi kimliğini kaybetmesi nedeniyle üyelikten düşürülmesi Özgener'in de meclis üyeliğinin sona ermesi EBSO meclis üyelerini bildirildi.  (Elif DEMİRCİ /DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.