Dolar 32,2908
%0.16
Euro 34,7741
%0
Altın 2.409,820
%0.02
Bist-100 10.267,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Sanayici seçim değil güçlü hükümet istedi

Sanayici seçim değil güçlü hükümet istedi

EGELİ sanayiciler, dolar ve faizlerdeki artış gibi ekonomik verilere dikkat çekerek, Türkiye'nin erken ya da tekrar seçime değil güçlü bir hükümete ihtiyaç duyduğunu belirterek, koalisyonun bir an önce kurulmasını istedi.

  • Ege Postası
  • 27.07.2015 - 18:03
Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar'ın, Ankara'da TOBB toplantısında olduğu için katılamadığı Temmuz ayı olağan meclis toplantısında konuşan EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, siyasilerin terörü lanetlemenin dışında önlem alması gerektiğini belirterek, TBMM'nin olağanüstü toplanması gerektiğini söyledi. Esen, "Bizlerin elinden lanetlemekten başka bir şey gelmez. Ancak siyasilerin görevi lanetlemenin ötesine giderek çözüme yönelik politika üretmektir. Siyasiler de sadece lanetlemekle kalıyorsa, o zaman da biz bu sahneleri görmeye devam ederiz. Bu anlamda, TBMM'nin olağanüstü toplanması çok yerinde ama gecikilmiş bir karardır. İzmir'e kadar uzanan terör eylemleri, sağduyulu, ortak akıl ve birlik içerisinde sonlandırılmalıdır. Arap Baharı derken, Ortadoğu'nun nasıl bir bataklık haline geldiğini anbean izleyerek görüyoruz. Gözünü kırpmadan kafa kesen zihniyetin Türkiye ile en ufak bir bağlantısını dahi kabul etmemiz mümkün değil" dedi. 



"KOALİSYON ŞART"

EBSO Meclis Başkanı Esen, İran'a ambargonun kaldırılmasının ilişkilerin düzelmesi için önemli bir adım olduğuna dikkat çekerek, güvenlik zafiyetine son verilmesi gerektiğini söyledi. Esen, dünyadaki ekonomilerin büyüdüğüne dikkat çekerek, Türkiye'nin erken ya da tekrar seçime değil güçlü bir hükümete ihtiyacı olduğunu belirterek, şunları söyledi: 

"Yunanistan iflasın eşiğinde. Türkiye olarak bu kaynayan kazanın içinden nasıl çıkacağımızı ise izlenecek politikalar belirleyecektir. Ancak ne yazık ki, kurulamayan bir hükümet ve yaşanan onca sorun karşısında 'erken seçim olur mu' telaşındaki bir Meclis ile karşı karşıyayız. Belki de yarın feshedilecek ve erken seçim sürecine gireceğiz. Şu an dünya ekonomileri büyük bir ikilemle karşı karşıya. Herkes ABD'nin bir an önce yüksek büyüme hızına erişmesini ve buna bağlı olarak Avrupa ve Asya'nın da büyümeye katılmasını bekliyor. Fakat bu tür bir süreç FED'in daha önce bastığı 4 trilyon doları daha hızlı geri çekmesine sebep olabilir. Bu da gelişmekte olan ülkeler ve ülkemiz için hiç de iyi olmaz. 2015 sonunda ABD yüzde 3 büyüme ve yüzde 2 enflasyonu yakalarsa 2016'ya çok daha büyük ekonomik sorunlarla gireriz. Gelişmeler, doların değerlenmeye devam edeceğini Euro'nun değer kaybedeceğini ve Türkiye'nin yüksek dış borçları nedeniyle zor günlere hazırlanması gerektiğini gösteriyor. Şurası bir gerçek ki, ülkemizin erken seçime ya da tekrar seçime değil ivedi kurulacak güçlü bir hükümete ihtiyacı vardır."

EBSO Yönetim Kurulu Başkanvekili İbrahim Gökçüoğlu da, “Seçim yorgunuyuz. Koalisyon şart. Koalisyonlar dünyada uygulanıyor. Başarısızları örnek vermeyelim. Başarılı olanları örnek alalım" dedi. (Elif Demirci/ DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.