Dolar 32,3799
%-0.13
Euro 34,7317
%-0.2
Altın 2.408,270
%-1.1
Bist-100 10.089,00
%0.06

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Özel İdaresi iş makineleri emniyet'e verildi

Özel İdaresi iş makineleri emniyet'e verildi

​Yerel seçimlerin ardından kapısına kilit vurulan İl Özel İdaresi’ne ait taşınmazların yarattığı paylaşım kavgası devam ederken, bütünşehir yasasıyla birlikte tarih olan idarenin şantiye, araç gereç ve personelleri de bir başka sıkıntı konusu oldu. İzmir’de büyük çoğunluğu kırsal kesimde yer alan binlerce köy ve mahalle ümitsizce kaderine terk edilen şantiyelerden gelecek hizmeti beklerken, İzmir'in öz kaynakları ile kente kazandırılan iş makineleri de tartışmalı şekilde emniyet güçlerinin kullanımına sunuldu. ÖZEL İDARESİ’NİN İŞ MAKİNELERİ EMNİYET’E VERİLDİ

  • Ege Postası
  • 25.08.2014 - 12:53
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Son aylarda ülke çapında yaşanan gelişmeler neticesinde İzmir halkının demokratik tepkisini dile getirmek amacı ile sokaklara indiği gösteri, eylem ve yürüyüşlere polisin sert müdahalesi ile karşılık gelmiş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, belediyenin tasarrufundaki itfaiyenin suyunu ve toplu ulaşımda kullanılan belediye otobüslerini emniyet birimlerine vermekten vazgeçmişti. Bu gelişmeler sonrasında İl Özel İdaresi'nin köylere ve kırsal yörelere hizmet götüren vidanjör araçları su bulmakta güçlük çeken çevik kuvvet güçlerine tahsis edilmiş, araçlar da Bozyaka'da bulunan garaja çekilmişti. Taşınmazların devri gibi tartışma konusu olan manzaranın ardından Emniyet, vidanjörleri de polis aracına çevirdi.
 
ÖZEL İDARESİ’NİN İŞ MAKİNELERİ EMNİYET’E VERİLDİ
Büyükşehir Belediyesi’ndeki itfaiye istasyonlarının TOMA’lara muslukları kapatmasıyla birlikte su ihtiyacını karşılamakta güçlük çeken Çevik Kuvvet güçleri, gerekli su ihtiyacını kapatılan İl Özel İdaresi’nin iş makineleri arasında yer alan vidanjörler vasıtası ile karşılamaya başlamıştı. Vali Mustafa Toprak’ın imzası ile Maliye Hazinesi’ne devri gerçekleşen idarenin taşınmaz mallarının ardından vidanjör araçları da emniyete verilmiş, yaşananlar İzmir halkının tepkisini çekmişti. Geçtiğimiz aylarda Basmane Meydanı’ndaki TOMA araçlarına su taşırken görüntülenen vidanjörler artık emniyetin kendi malı oldu.
 
HİZMET ARAÇLARI POLİS VİDANJÖRÜ OLDU
Çevik Kuvvet Birimi’nin İzmir’deki ana üssü olan Bozyaka’da bekleyen İl Özel İdaresi'nin sarı renkteki eski vidanjörleri, baştan sonra değiştirilerek, mavi beyaz renge boyandı ve polis aracı haline getirildi. Kırsal bölgelerde yüzlerce köy hizmet beklerken, hizmeti götürecek olan vidanjörler ise aylarca Bozyaka Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü önünde nöbetine devam etti. Plakaları sökülen ve üzerindeki "İl Özel İdaresi'nin malıdır", "Resmi hizmete mahsustur" gibi ibareler de sökülen su tankerleri çevik kuvvet şubesi önünde bekletilirken, İzmir’in çevre ilçelerindeki yerleşim bölgelerinde araç, gereç ve iş makinesi yokluğundan mağdur olan halk ise hizmet için feryat etmeye devam ediyordu.
 
KÖYLERE DEĞİL ÇEVİK KUVVETE
Öte yandan, Bütünşehir yasası kapsamında İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yetki ve sorumluluk alanı içerisine dahil edilen ve merkeze yüzlerce kilometre uzaklıktaki belde belediyesi, dağ köyü ve sayısı bini aşan mahalle, çeşitli imkansızlıklar nedeniyle hizmet beklemeye devam ediyor. Şantiyelerin kapatılması ve iş makinelerinin de çürümeye terk edilmesine yol açan paylaşım krizi esas darbeyi çiftçiye ve üreticiye indirirken, kentin göbeğinde gezen eski İl Özel İdaresi araçlarının yarattığı bu manzara ise vatandaşlar tarafından da tepkiyle karşılandı. Çevik Kuvvet güçlerinin kullanımına sunulan su tankerleri polisin kullanımına bırakılırken, diğer yanda çeşitli altyapı sorunlarıyla boğuşan köyler ve mezbelelik hale gelen şantiyeler ise İzmir Valiliği'nin tartışmalı tahsis karalarına dair kafalardaki soru işaretlerini de bir kez daha gündeme taşıdı.
 
KOCAOĞLU TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Mayıs ayında katıldığı Gezi Parkı olaylarının yıldönümü etkinliklerinde İl Özel İdaresi’ne ait iş makinelerinden bir vidanjörün Basmane Meydanı’nda yer alan Çevik Kuvvet güçlerinin kullanımındaki TOMA’lara su taşımasına tepki gösteren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz TOMA’lara su da vermiyoruz, polise otobüs de vermiyoruz. Malların hazineye niye devredildiği biraz daha ortaya çıkmış oluyor herhalde” diyerek tepkisini dile getirmişti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.