Dolar 32,3768
%0.18
Euro 35,0120
%-0.15
Altın 2.324,140
%0.16
Bist-100 9,08
%3.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Tarihi semtte damla damla gözyaşı

Tarihi semtte damla damla gözyaşı

İZMİR'de Konak Tüneli yapımı nedeniyle tehlike arz etiği için kamulaştıralan evlerin büyük bülümü, ev sahipleri ve kiracılar tarafından boşaltıldı.

  • Ege Postası
  • 23.08.2014 - 10:48
İZMİR-Damlacık semtinde kamulaştırılan evlerin boşaltıldığı mahallelerde yaşayan, ancak evleri henüz kamulaştırılmayan vatandaşlar, "Sıra bize de gelecek mi" endişeşiyle yaşıyor. Yaklaşık 60 yıldır bu mahallede oturan 83 yaşındaki Hayriye Öz ile 77 yaşındaki Zeynep Ülker, bu endişeleri taşıdıklarını belirterek, "Gece yattığımızda gözümüze uyku girmiyor. Sürekli gözyaşı döküyoruz. Sadece evlerimizi kaybetmekten değil burudaki hatıralarımızın yok olacağının da üzüntüsü içindeyiz. Üstellik evlerin hak ettiği değeri bulup bulmayacağını bilmiyoruz. Bir çok evin tapusunda birden fazla hak sahibi var. Elimize kalan parayla yeni bir ev almamız imkansız. Evlerin boşalmasıyla mahallemiz sessizliğe büründü" sözleriyle duygularanı aktardı.





"ÇADIR KURUP DİRENİRİZ"
Bu arada bazı mahelle sakinleri ise kendi evlerinin için kamulaştırma kararı alınırsa mahellelerinde çadır kurarak evlerini yıktırmamak için direneceklerini dile getirdi. Damlacık'taki evler içinin kamulaştırma kararı 2012 yılında alınmasına rağmen Karayolları görevlilerinin kendilerine "Sakın endişe etmeyin sizinle ilgili bir tehlike yok, oturun" dediklerini öne süren mahalle sakinleri, "2012'de bu kararın alıındığına dair elemizde belge var. 2014 yılında gelip 'Evlerinizi boşaltın, zemin bozuk, tünel çalışmaları nedeniyle yıkılma riski var' deyip bizlere korku saldılar. Evlerimize hak ettiği değerler de verilmiyor. Birçoğumuzun evinde birden fazla hisse var. Elimeze geçen parayla kendimize ev almımız mümkün değil" diyerek tepki gösterdi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.