Dolar 32,3581
%-0.38
Euro 34,7056
%-0.29
Altın 2.419,820
%-0.12
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Onur Kılıç'ın yargılanmasına Uluslararası Af Örgütü takibi

Onur Kılıç'ın yargılanmasına Uluslararası Af Örgütü takibi

Cumhurbaşkanı'na hakaretle suçlanan Onur Kılıç'ın yargılanmasına başlandı

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 17:15
İZMİR'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddia edilen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Parti Meclisi üyesi Onur Kılıç hakkında 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istemiyle açılan davanın görülmesine başlandı. Kılıç suçlamaları kabul etmedi. Hakim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın davaya müdahil olarak katılıp katılmayacağının beklenmesi için duruşmayı Haziran ayına erteledi.

Onur Kılıç, İzmir'de geçen ocak ayında katıldığı eylemde Cumhurbaşkanı'na hakaret suçundan 13 Şubat'ta tutuklanıp, 13 gün sonra tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edilmişti. İzmir 7'nci Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya TCK'nın 299'uncu maddesi kapsamında, 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan hakkında 1 ile 4 yıl arasında hapis cezası istenen tutuksuz sanık Onur Kılıç ve avukatları Cemal Doğan, Dinçer Çalım, Haluk Yurtsever ile davaya Çağdaş Hukukçular Derneği adına 450 yetki belgesi veren bazı avukatlar katıldı. Duruşmayı Uluslararası Af Örgütü temsilcisi Barbara Neppet de izledi.

SİYASİ ELEŞTİRİ

Sanık Onur Kılıç savunmasında suçlamayı kabul etmediğini belirterek şunları söyledi:

"Ben atılan sloganlara eşlik ettim. Ancak amacım hakaret etmek değildi. Gezi olayları sırasında gençlerin ölümüyle sonuçlanan müdahaleler için talimat verdiği, bu nedenle siyaseten sorumlu olduğu toplumda milyonlarca kişi tarafında dillendirilmiştir ve hakaret kastı içermemektedir. 17- 25 Aralık soruşturmaları ve tape ve benzeri şekilde ortaya çıkan duruma dair siyasi eleştiridir. Hakaret ya da aşağılama taşımamaktadır." 

BAKANLAR DA TANIK OLARAK DİNLENSİN

Onur Kılıç, görevden alınan bakanlar Erdoğan Bayraktar, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Muammer Güler ile Bilal Erdoğan, Sümeyye Erdoğan ve Reza Zarrab'ın tanık olarak dinlenilmelerini talep etti. Hakim Orhan Yüksel, müşteki Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel'in mazeret bildirdiği için duruşmaya katılmadığını, Erdoğan'ın avukatı aracılığıyla katılma talebinde bulunduğu dilekçenin mahkemeye ulaştığını bildirdi.

MÜDAHİLİN BEKLENMESİNE 

Hakim, müşteki Erdoğan için Ankara nöbetçi asliye ceza mahkemesine yazılan yazıya henüz cevap gelmediği için katılma talebinin yanıt geldikten sonra değerlendirilmesine, sanığın dinlenilmesi istediği kişilerin tanıklıklarının yargılamaya bir etkisi olmayacağından bu talebin reddine karar vererek duruşmayı haziran ayına erteledi.

DURUŞMA ÖNCESİ BASIN AÇIKLAMASI

Öte yandan Birleşik Haziran (BHH) hareketi üyesi bir grup, duruşma öncesi CHP İzmir milletvekilleri Alaattin Yüksel ve Mustafa Moroğlu'nun da destek verdiği basın açıklaması yaptı. BHH sözcüsü Beyhan Güngör, Ocak ayından bu yana onlarca arkadaşlarının hakaretten gözaltına alındığını, tutuklandığını belirterek, "AKP'nin yeni Türkiye'sinde cumhurbaşkanlığına hakaret suçu Tayyip Erdoğan'ı koruma ve aklama kanunu olarak işlev görmektedir. Bu sebeple cumhurbaşkanına hakaret suçlaması kapsamındaki tüm davalar düşürülsün" dedi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.