Dolar 32,3835
%-0.3
Euro 34,7317
%-0.21
Altın 2.398,920
%-0.98
Bist-100 10.177,00
%1.3

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
İzmir'deki Süt Bayramı'na Bakan Eker katılacak

İzmir'deki Süt Bayramı'na Bakan Eker katılacak

Ödemiş'te kutlanacak "Süt Bayramı"nın resmi açılışı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından gerçekleştirecek.

  • Ege Postası
  • 04.05.2015 - 12:43
8-9-10 Mayıs tarihlerinde Ödemiş'te düzenlenecek "Süt Bayramı", Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in kırmızı kurdele yerine keseceği 16 metrelik örgü peynirli seremoniyle başlayacak. Yetkili Noter eşliğinde yapılacak açılış merasimi sonrası "En uzun el yapımı örgü peyniri" için rekor başvurusu yapılacak.

Açılış seremonisi dışında renkli etkinlikleri ile çok konuşulacak "Süt Bayramı" yetiştiriciler arasında düzenlenecek yarışmalarla hareketlenecek. Açılış gününde, İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenecek Saanen Keçi Sağım, Sakız Koyun ve kuzu güzellik yarışmaları büyük çekişmeye sahne olacak. İzmir İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ve Kecheese Yönetim Kurulu Başkanı Özer Türer, düzenlenecek tüm etkinliklerde amaçlarının, süt üreticisi ile tüketiciyi buluşturup bilinçli tüketim konusunda farkındalık yaratmak olduğunu kaydetti. İlk etapta ürettikleri 8 metrelik el yapımı örgü peynirini 16 metreye çıkardıklarını söyleyen Türer, kırmızı kurdele yerine el yapımı örgü peyniri kesilerek Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker tarafından açılacak "Süt Bayramı"nın resmi açılışı dışında etkinlikleri ile de alışılagelmiş organizasyonlardan farklı olacağımı ifade etti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.