Dolar 32,2481
%0.21
Euro 34,8750
%0.09
Altın 2.409,630
%-0.01
Bist-100 10.793,00
%-0.98

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'ten dünyaya meyve fidanı

Ödemiş'ten dünyaya meyve fidanı

İzmir’in Ödemiş ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyeleri meyve fidanı ihracatını arttırmaya çalıştıklarını belirtti.

  • Ege Postası
  • 19.12.2016 - 14:59

Bademli Fidancılık ve Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin özelikle Rusya, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan ve diğer Türki Cumhuriyetlere ihracat yaptığını belirten fidan üreticisi Sedat Dereli, kooperatifin yılda 500 ile 600 bin meyve fidanını değişik ülkelere gönderdiğini bu sayıya kooperatif dışından yapılan ihracat da eklenince, ülke ekonomisine önemli bir katkı sağladıklarını söyledi.

Türkiye genelinde çok sayıda belediyenin de Ödemiş’ten alış veriş yaptığını söyleyen Dereli, “Beldede yapılan üretim, ülke ekonomisine olduğu kadar, bölge ekonomisine de önemli katkılar sağlıyor. Çevre köylerden beldemize işçi geliyor. Beldemizde yapılan fidan üretiminde günde yaklaşık bin kişinin çalıştığını tahmin ediyorum” dedi.

Aralık ayı itibarı ile sevkiyat hazırlığı yaptıklarını belirten Dereli, 20 milyon civarında fidan üretimi yaptıklarını belirterek, Rusya ve orta Aysa ülkelerine meyve fidanı üretimi yapıyoruz. Gelecek ile ilgili planlarımız var. Ülkemizin ihracat geliri için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.