Dolar 32,5865
%0.31
Euro 35,0286
%0.16
Altın 2.454,640
%0.76
Bist-100 9.775,00
%0.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş'te altından sonra taş ocağı: Bu sefer izin gelecek mi'

Ödemiş'te altından sonra taş ocağı: Bu sefer izin gelecek mi'

İlçenin dört bir yanını saran altın madenlerine karşı çevre mücadelesi veren Ödemiş halkı bu sefer de mıcır tesisi ve taş ocağı şoku ile karşı karşıya kaldı. İzmir'in tarım ve hayvancılık faaliyetleri ile ön plana çıkan Küçük Menderes Havzası'nda İzmir Valiliği Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü dünya çapındaki turizm yatırımları ile ünlü işadamı Ahmet Aydeniz'in sahibi olduğu firmaya mıcır ocağı için onay verdi. Firma ÇED sürecinin ardından Ödemiş Beydağ'da taş ocağı kurarak üretim faaliyetlerini yürütecek. Ödemiş'te altından sonra taş ocağı

  • Ege Postası
  • 04.07.2015 - 09:15
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir Valiliği tarafından Ödemiş Beydağ'da Kaymakçı Beldesi yakınlarına yeni bir taş ocağı izni geldi. DSİ tarafından yapımı devam eden Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi kapsamında kullanılmak üzere yüklenici firmanın bölgede açmayı planladığı mıcır ocağı için ÇED süreci başladı.

VALİLİK'TEN KÜÇÜK MENDERES'E TAŞ OCAĞI VİZESİ

Küçük Menderes Havzası'nda yer alan ve yaklaşık  37 yerleşim yerine ait yaklaşık 200 bin dekar tarım arazisinin modern bir şekilde sulanmasını sağlayacak şebeke inşaatı ile ilgili kritik bir gelişme yaşandı. Yarıya yakın kısmı tamamlanan Ödemiş-Beydağ sulama projesi kapsamındaki malzeme ihtiyacını karşılamak üzere taş ocağı ve mıcır ocağı açılacak. ÇED süreci resmen start alan mıcır ocağı kapsamında Kaymakçı Beldesi, Kurucaova Köyü ve Büyük Mahallesi kesişiminde inşaat faaliyetlerinde kullanılmak üzere bölgede mıcır arama ve üretim faaliyetleri yürütülecek.

SULAMA PROJESİNE MALZEME SAĞLAYACAK

Ödemiş'te yaklaşık 395 bin lira maliyetle A Grubu Maden Ocağı açacak olan firmaya hazine arazileri için ruhsat verilirken, yapım işi için gerekli malzeme üretim işleminin bitiminde ocak faaliyeti sonlandırılacak ve alanda gerekli ıslah ve rehabilitasyon çalışması yapılarak saha terk edilecek. Ödemiş-Beydağ Sulama Projesi sahasına toplam on kilometre uzaklıkta kurulacak mıcır ocağı için firmaya yaklaşık 100 dekarlık alanda on yıl süreli işletme ruhsatı verildi. 7,8 hektarlık alanda mıcır çıkartacak maden firmasının 1 milyon 500 bin ton malzeme çıkartması hedefleniyor. Saha çalışmaları sırasında patlayıcı madde kullanılarak delme ve patlatma yapılacak, ocaktaki katı atıklar ve atık suların taşınması işi ise İZSU ve Ödemiş Belediyesi tarafından üstlenilecek. Yerleşim alanlarına 1 kilometre mesafede kurulacak tesis yüz binlik çevre düzeni planlarında tarım alanı olarak belirlenen arazide yer alıyor ve Işıklar Deresi'ne ise 400 metre mesafede bulunuyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.