Dolar 32,3548
%-0.01
Euro 34,7870
%-0.01
Altın 2.395,700
%-0.05
Bist-100 10.265,00
%0.56

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Ödemiş Belediyesi'nden her mahalleye bir fırın

Ödemiş Belediyesi'nden her mahalleye bir fırın

İZMİR'in Ödemiş İlçesi'ndeki mahallelere fırın yapan Ödemiş Belediyesi unutulmuş gelenekleri ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 17:29
Her mahalleye bir fırın yapmak için yola çıkan Ödemiş Belediyesi, Demircili Mahallesi'nde kurulan fırının açılışı için bir tören düzenledi. Büyükşehir Yasası'nın ardından mahallelere dönüşen köylerde eski gelenekleri yaşatmak istediklerini belirten AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, kültürel varlıkların yaşatılması amacıyla, isteyen her mahalleye bir fırın yapacaklarını söyledi. Eski adetlerin bugünün gençliğine tanıtılması gerektiğini vurgulayan Başkan Badem, "Bugüne kadar 28 mahalleyi, mahallenin ortak malı olacak bir fırına kavuşturduk. Bu fırında yapılan nefis yemekler, hem evlerin ihtiyaçlarını karşılıyor, hem de konuklara toplu olarak ikram ediliyor. Amacımız unutulmaya yüz tutan geleneklerimizi ortaya çıkararak, kültürümüze sahip çıkmak. Bu fırınlar mahallenin ortak malıdır, tüm mahalleli fırınlardan istifade edecektir" dedi.

Demircili Mahalle Muhtarı Ülkü Coşkun da fırının mahalle halkı arasında dayanışmayı arttırarak faydalı olacağını söyledi. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.