Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kadınlar bilgisayar kullanmayı öğrendi

Kadınlar bilgisayar kullanmayı öğrendi

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde yürütülen 'Annem Bilgisayar Öğreniyor' projesi ile 4 haftalık kurs programını tamamlayan kadın kursiyerlere sertifikaları verildi.

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 13:42
İZMİR - Ödemiş Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü Annem Bilgisayar Öğreniyor Projesi ile bilgisayar kullanmasını bilmeyen kadınlara eğitim verildi. Demircili ve Seyrekli Mahallelerindeki kursiyerler için düzenlenen sertifika dağıtım törenine AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Ödemiş Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin, Demircili Mahallesi Muhtarı Ülkü Coşkun, Ödemiş Belediye Meclis üyeleri, Demircili ve Seyrekli Mahalleleri sakinleri ve kursiyerler katıldı. Haftada 2 gün ve 1 ay devam eden eğitimi tamamlayan Demircili Mahallesi'nden 14, Seyrekli Mahallesi'nden 28 olmak üzere toplam 42 kadın belge almaya hak kazandı. Proje kapsamında Ödemiş Belediyesi'nin temin ettiği, 15 kişinin aynı anda kurs gördüğü mobil otobüste Ödemiş Halk Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı bilgisayar öğretmeni Pelin Selayet ders verdi. 

Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yunus Ergin projeyi annelerin, eğitim öğretim gören çocuklarının durumunu e-okul sisteminden takip etmeleri için başlattıklarını söyleyerek "Daha sonra internetin faydalı diğer bölümlerini de ele aldık. Bugün Demircili Mahallesi'nden 3 kişi, Seyrekli Mahallesi'nden 2 kişi internet üzerinden hastane randevusu aldı. Proje çok hızlı bir şekilde gelişti. Çok fazla başvuru var. Eylül ayının sonuna kadar kayıtlar doldu. Mahallelerde karşılaştığımız babalar, 'Annelere bilgisayar kursu veriyorsunuz babalara yok mu'' diye soruyor. Araç sayımızı arttırabiliriz. Babalar için de bir projemiz var hayata geçirmeyi planlıyoruz" dedi.



ÇOCUKLAR ANNE VE NİNELERİYLE YARIŞIYOR

Ödemiş Belediyesi olarak kursiyerler için özel bir araç temin ettiklerini söyleyen AK Partili Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, 28 mahallede başarı ile gerçekleştirilen projenin kalan 74 mahallede de sürdürüleceğini açıkladı. Bilgisayar kullanmayı bilmeyen 540 kursiyerin sertifika sahibi olduğunu vurgulayan Badem, "Çocuklar evlerinde anneleri ve nineleriyle bilgisayar konusunda yarışıyor. İşte geleceğin gençliği budur. Belediye olarak sadece taş döşemiyoruz, fiziki ihtiyaçları gidermiyoruz. Aynı zamanda, sosyal belediyecilik yapmaya gayret gösteriyoruz. Bundan sonraki aşamalarda, umarım her evde bilgisayar bulunacak" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.