Dolar 32,3552
%-0.25
Euro 34,7075
%-0.1
Altın 2.437,590
%-0.04
Bist-100 9.991,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
O faciadaki teknenin Türk kaptanı tutuklandı

O faciadaki teknenin Türk kaptanı tutuklandı

Bodrum açıklarındaki Kardak Kayalıkları yakınlarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçmek isterken bindikleri eski balıkçı teknesinin batması sonucu 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin ise, kurtarıldığı faciada kayıp 7 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Kurtarılanlar arasındaki teknenin Türk kaptanı ise tutuklanıp, Rodos Adası'ndaki cezaevine konuldu.

  • Ege Postası
  • 05.11.2017 - 14:55

Geçen 3 Kasım'da saat 02.00 sıralarında, Gümüşlük Mahallesi yakınlarından Yunanistan'a ait Kilimli Adası'na geçmeye çalışan, içinde 25 kişinin bulunuğu 6 metrelik eski balıkçı teknesi, 3.5 mil uzaklıktaki Kardak Kayalıkları'nın batı bölgesinde battı. İhbarın alınmasından sonra bölgeye çok sayıda Türk ve Yunan sahil güvenlik botları, uçak ve helikopterler sevk edildi. Gümüşlük, Çatal Adası, Topan Adası ve Kardak kayalıkları bölgesinde yapılan aramada, 2'si kadın 3 kişinin cesedi bulundu. 1'i Yunan, diğer 2'si ise Türk karasularında bulunan cesetler, her iki ülkeye ait morglara kaldırıldı. Başlatılan arama kurtarma çalışması sonrası Yunan sahil güvenlik ekipleri 15 Suriyeliyi, bölgeden geçen bir kuru yük gemisi ise 2 Suriyeliyi kurtarıp Kilimli Adası'na götürdü.

Kilimli Adası'na götürülen kaçakların ifadelerinden İstanbul'da organizatörlerle 20 bin Euro'ya yat satın almak için anlaştıkları ancak, Bodrum'a geldiklerine gece yarısı iki Türk organizatörün kendilerine eski bir ahşap balıkçı teknesini verdiği, çıkan tartışma ardından 25 kişiyi zorla tekneye bindirip, denize açılmalarının sağlandığı anlaşıldı. Kurtarılanlar arasındaki teknenin 34 yaşındaki türk kaptanı ise tutuklanıp, Rodos Adası'ndaki cezaevine konuldu.

Kayıp, 7 kaçağı ise arama-kurtarma çalışmalarına Türk ve Yunan 2'şer sahil güvenlik botu ile bölgede devam ediliyor.

1 CESET DAHA BULUNDU

Bodrum açıklarındaki Kardak kayalıkları yakınlarında, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Kilimli (Kalimnos) Adası'na geçmek isterken bindikleri eski balıkçı teknesinin batması sonucu 3 kişinin öldüğü, 15 kişinin ise kurtarıldığı faciada kayıp olan 7 kişiden birinin daha cesedine ulaşıldı.

Kardak Kayalıkları ile Çatal Adası arasındaki bölgede sahilden 2 mil açıkta bulunan cesedin 35 yaşlarındaki 1 erkeğe ait olduğu bildirildi. Sahil güevinlik ekibi tarafından sudan çıkartılarak Turgutreis Limanı'na getirilen ceset, otopsi için  Muğla Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Diğer 6 kişiiçin ise arama- kurtarma çalışmaları sürüyor. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.