Dolar 32,2107
%0.15
Euro 35,1034
%0.03
Altın 2.471,300
%0.14
Bist-100 10.168,00
%0.1

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
“Mustafa Gürkan köy kahvelerinde”

“Mustafa Gürkan köy kahvelerinde”

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı Mustafa Gürkan, CHP Güzelbahçe Belediye Başkanlığı A.Adaylığı için dosyasını ettikten sonra Güzelbahçe’yi karış karış gezmeye devam ediyor.

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 13:24
İZMİR- Muhtarlıklar, köyler, mahalle esnafları ve site sakinleriyle biraraya gelen Gürkan, şimdi de kahvelerde küçük toplantılar düzenleyerek halkla biraraya geliyor. Son olarak Çamlı Köyü’ndeki bir kahvede köy gençleriyle sohbet eden Gürkan, köy gençlerin sorunlarını dinledi. İşsizlik ve geçim sıkıntısıyla ilgili dertlerini anlatan gençlere projelerini anlatan Mustafa Gürkan, gerçeklestireceği projelerde çalışacak olan insanların Güzelbahçe'de ikamet ediyor olmasına özen göstereceklerini ifade etti. İstihdam sorununun Türkiye'nin kanayan yarası olduğunu söyleyen Gürkan, "İktidarın yabancı sermayenin ülkemizi sömürmesine çanak tuttuyor, yerli sanayi diye birşeyin kalmadı; ülke olarak avantajlı olduğumuz, tekstil, deri, yarı değerli taş sektörünü yerle bir oldu. Hammadde ve enerji maliyetlerinin çok yüksek olması yerli sanayiciyi bitirmiştir. Akp'nin yürütmekte olduğu sanayi ve mali politikaların bir sonucu olarak, ülkemizde yaklaşık 10 milyon kişilik bir işsizler ordusu meydana gelmiştir" dedi.

İktidar politikalarının Güzelbahçe’de bir sonraki yerel seçimlerden sonra yer bulamayacağını belirten Gürkan “Gençlerimiz, köylümüz, esnafımız kimseye boyun eğmeyecektir. Elbette bize yerel yönetimlerde yetki verildiği taktirde, iktidarı suçlayıp iş ve ekmek talebine seyirci kalmayacağız. İstihdama bölgesel katkı sağlayacak doğrudan ve dolaylı yatırım ve projeler hayata geçireceğiz. Hindistan'da başarıyla uygulanmış, "Kadınlara Mikro Kredi" uygulamasına öncülük edeceğiz. Artık bir çok ev kadınımız kendi el becerileriyle aile ekonomisine katılacaklar ve ekonomik özgürlüklerinin adımını atmış olacaklardır. Güzelbahçe halkı bilinçlidir. Yepyeni projeler ve iş sahalarını ortaya çıkaracağız. Belediyemizin gelirlerini artırıp, yatırımları güçlendireceğiz. Rant sağlamak isteyenlere karşı duracağız. Her zaman halkımızın yanında olacağız” dedi.
İlçe genelindeki projeler hakkında bilgi veren Gürkan “Güzelbahçe'nin yüzyıllardır temel geçim kaynağı olan balıkçılık, zeytincilik, incir, üzüm ve narenciye üretimi ve seracılık ve çiçekciliği kooperatifleşme yoluyla güçlendireceğiz. Bir yandan tarımsal üretimi teşvik ederken, diğer yandan ürünlerin yerli ve uluslararası pazarla buluşmasını sağlayacağız.

Egitimle ilgili yatırımları teşvik edeceğiz. Güzelbahçe'ye üniversite, kolejler, ve yabancı diller kulubu kurulması için mücadele edeceğiz. Hem kamu hem özel eğitim kurumlarının ilçemizde egitim yatırımı ve tamamlayıcı yatırımlar yapması için girişimlerde bulunacağız. Güzelbahçe, aydın ve duyarlı halkına yaraşır şekilde, bir eğitim şehri haline gelecektir.
Güzelbahçeyi Günibirlik turizmin Merkezi haline getireceğiz. Sahil şeridimizi baştan sona yeniden düzenleyeceğiz. Plajlarımıza alt yapı kuracağız. Su sporlarını hayata geçireceğiz. Yeme içme ve eğlence mekanlarını destekleyeceğiz, daha yüksek standartlarda hizmet vermelerinin önünü açacağız. "Özgür pedallar" projemizle, herkes bisikletle Güzelbahçe'de dolaşabilecek. Doğa yürüyüş parkuru oluşturacağız. Güzelbahçe, bol oksijen solumak isteyenlerin ve sağlıklı yaşamı önemseyenlerin yaşama sevincini paylaştıkları bir yer olacaktır.
Toplamda hayata geçirmek istediğimiz 37 projeyle, iş üreterek insanlara yeni çalışma sahası açmanın peşinde olacağız" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.