Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Buca Belediyesi bildiğiniz gibi...

Buca Belediyesi bildiğiniz gibi...

Buca Meclisi'nin eylül ayı Meclis toplantısı sakin başladı, tartışmalı bitti. Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya, AK Parti grubunun salonu terk etmesiyle bitmek zorunda kalan meclis çıkışında AK Partili bir vatandaşla kavganın eşiğinden döndü. Tartışmayı araya giren CHP ve AK Partililer önledi

  • Ege Postası
  • 05.09.2013 - 10:57
BÜNYAMİN DOBRUCALI / Haber servisi- Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'nın gelmediği meclisi Bağımsız Üye Lokman Fazla yönetti. Sakin bir havada başlayan mecliste kriz yaratan ilk konu, Bornova Belediyesi'yle Buca Belediyesi'nin ortak olduğu şirketteki yüzde 1'lik hissenin satışı oldu. Buca Belediyesi'nin sembolik hissesine talip olan Bornova Belediyesi'nin bu isteği Buca meclisinde uzun bir tartışmanın fitilini ateşledi. Bağımsız üye Rıza Zayıfoğlu'nun, 'Buca-Mar'ın iflasın eşiğinde olması nedeniyle, gelecekte sembolik hisseli bu şirkete ihtiyaç olabilir uyarısının ardından AK Parti grubu da aynı endişeyi dile getirdi. Oylama sırasında ilginç bir gelişme yaşandı. Katılmayanlar nedeniyle hassas dengede olan evet oylarını engellemek isteyen CHP'li Güngör Kaya, Osman Ergündoğar, Veli Balyemez, Bektaş Gürsoy ve Gülendam Çorak meclis salonunu terk etti. yapılan oylamada 8 kabul, 12 red oyuyla hisse satışına izin çıkmadı.



RIZA ZAYIFOĞLU: 'BANA DELİ RIZA DERLER'...
Her mecliste Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'ya olan muhalefetiyle sivrilen Bağımsız Üye Rıza Zayıfoğlu, sık sık söz alarak başta Buca-Mar olmak üzere suçlamalarını sürdürdü. Daha önce sorduğu 6 sözlü önergesine Özel Kalem Müdürlüğü'nden ilgisiz cevaplar geldiğine işaret ederek, 'bana Deli Rıza derler. Ben bu soruları sormaya devam edeceğim. Buca-Mar şirketini bu hale getirenler yargı önünde hesap verene kadar bu işin peşini bırakmayacağım dedi.

KOP KOP MİKROP KADROYA ALINSIN!..
Buca Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün bütçesinin 4'üncü ayda bittiğini, verilen ek bütçenin de tükendiğini vurgulayan Zayıfoğlu 'bakıyorum hep aynı sanatçılar çağırılıyor. Kop Kop Mikrop, Haluk Levent, Coşkun Sabah, Sahne Tozu tiyatrosu oyuncuları. Bunlar belediyenin sık sık çağırdığı sanatçılar. Madem belediyeden çıkmıyorlar, o zaman bunları da belediye kadrosuna alalım' dedi.



NECATİ BAHÇECİ: BAŞKAN TATI O VATANDAŞA NE DEDİ'
AK Partili Necati Bahçeci Buca Belediyesi'ne başvuran bir vatandaşın yaşadığı ilginç süreci anlattı. Alaattin İzcioğlu isimli vatandaşın İnkılap Mahallesi'ndeki eviyle ilgili bir sıkıntıyı yaklaşık 1 sene önce Buca Belediyesi'ne ilettiğini, başvurusuna Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı'dan 'Buca'yı birlikte yöneteceğiz. Merak etmeyin sorununuz en kısa sürede halledilecektir yanıtını aldığını anlatan Bahçeci 'aradan 1 yıl geçtiği halde sorunu gidermek için adım atılmadı. Belediye'ye dilekçeyle başvuran vatandaşa dalga geçer gibi tam en son verilen cevapta, 'sorunun Büyükşehir'i ilgilendirdiği, oraya başvurması gerektiği belirtilmiş. Hiç böyle bir şey olabilir m? Buca Belediyesi vatandaşla dalga mı geçiyo? sözleriyle Başkan Tatı'yı eleştirdi.

HÜSNÜ KAYA- MUSTAFA ARSLAN GERGİNLİĞİ
Çamlık mahallesindeki su deposunun park yapılmasıyla ilgili İmar Komisyonu'ndan evet, Hukuk Komisyonu'ndan hayır kararı çıkması mecliste tansiyonun yükselmesine neden oldu. AK Parti, CHP ve Bağımsız üyelerin ayrı ayrı ve uzun uzun söz alarak yaptığı açıklamalar bir türlü tarafları ikna atmeye yetmedi. Yapılan oylamada komisyonlardan gelen kararlar reddedildi. Ancak oylamaya rağmen taraflar arasındaki gerilim devam etti. Dilek ve temenniler bölümünde AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Arslan'la, Buca Belediye Başkan Yardımcısı Hüsnü Kaya arasında karşılıklı konuşmaya dönüşen gerginlik yaşandı. CHP'li meclis üyelerinin her mecliste meclisi erkenden terk ettiğini savunan Arslan, 'biz çıkarsak meclis düşer. Meclisi biz çalıştırıyoruz' dedi. Tartışmanın uzaması üzerine AK Parti grubu salonu terk etti. AK Partililerli birlikte salondan çıkan Hüsnü Kaya'yla AK partili bir izleyici arasında ağız kavgası çıktı. olay daha da büyümeden her iki taraftan da araya girenler kavganın daha da büyümesini engelledi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.