Dolar 32,2082
%0
Euro 34,8227
%-0.11
Altın 2.426,310
%-0.74
Bist-100 10.185,00
%-0.32

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Müdürlerin görevden alınmalarına tepki

Müdürlerin görevden alınmalarına tepki

Türk Eğitim Sen Ödemiş Temsilciliği, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaparak okul müdürlerinin puanlandırılarak görevden alınmalarını protesto etti. Ödemiş Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Selami Sönmez ve Eğitim İş Sendikası Ödemiş Temsilciliği üyelerinin de destek verdiği eylemde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kapısına çelenk bırakıldı.

  • Ege Postası
  • 12.09.2014 - 11:31
Türk Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube Basın Sekreteri Tuncay Ünsal, siyasi iktidarın kendilerine karşı olduğunu düşündüğü insanları bir linç operasyonuna ve infaza tabi tuttuğunu ileri sürerek insan hakların gasp edildiğini iddia etti. Bu atamaların bir zulüm olduğunu ifade eden Tuncay Ünsal "Gerek Kuran-ı Kerim'de, gerekse Peygamberimizin hadis-i şeriflerinde zulmedenlerin ne kadar kötü bir akıbetle karşılaşacağı ifade edilmiştir. Bırakınız insanı, herhangi bir canlıya bile zulmedemezsiniz. Bütün bunları dahi anlamamış bir anlayışla karşı karşıyayız. Birçok okul müdürü görevden alındı. Yeni atanmış Milli Eğitim Müdürü'nün eline kağıdı kalemi vermişler, ‘değerlendir' demişler. Bir insanı değerlendirmek için o insanın başarısını, başarısızlıklarını, liyakatını çok yakından biliyor olmanız gerekir. Adam 15 gün önce İlçe Milli Eğitim Müdürü olmuş, ilçenin okullarından bir haber, daha ortaokullarda anasınıfı olduğunu bile bilmiyor. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tabelasını indir, nereye hizmet ediyorsan onun tabelasını as da görelim!" dedi.

Sendika olarak yandaşlık kokan uygulamaların, haksızlıkların peşini bırakmayacaklarını ifade eden Tuncay Ünsal, "Türkiye Eğitim-Sen olarak kamu çalışanlarının her zaman yanındayız. İş bırakma eylemine kadar gideceğiz. Bütün rezilliğinizi, adaletsizliğinizi herkese anlatana kadar, mücadelemiz devam edecek" diye konuştu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.