Dolar 32,1981
%-0.01
Euro 34,9899
%-0.05
Altın 2.493,590
%-0.28
Bist-100 10.720,00
%0.72

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
'İzmir bilgi kenti olsun'

'İzmir bilgi kenti olsun'

IBM Türk'ün ev sahipliğinde Hilton Otel'de İzmir iş dünyasına yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. IBM Türk İzmir Bölge Müdürü Kamer Gürbakır ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda teknolojinin rekabet boyutu davetlilere anlatıldı. Konuk konuşmacı olarak katılan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in bilgi kenti olması gerektiğini savundu.

  • Ege Postası
  • 11.09.2014 - 15:21
İZMİR-Hilton Otel'de IBM Türk'ün teknolojiyi rekabet ortamında nasıl kullanılması gerektiğine dair toplantı yapıldı. IBM Türk olarak bulut sosyal iş ağları, akıllı altyapı ve büyük very gibi yükselen trendleri İzmir iş dünyasına anlatan IBM Türk İzmir Bölge Müdürü Kamer Gürbakır, “Teknolojinin rekabet için oynadığı stratejik rolü ve daha sistemli daha akıllı işleyen işletlemere sahip olmak için adımların atılması lazım. Bulut bilişimden, önle tespit et ve karşılık ver sistemini bilmek. Teknolojiyi kullanırken daha hızlı, kolay ve analitik çözümler bulmak gibi konular çok önemliö dedi. konuk konuşmacı olarak katılan İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, “İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir'in bilgi kent olması gerektiğinin altını çizerek, “İzmir'i bilgi kenti yapalım. Bilgiye erişen kullanan ve tüm kentte internete kablosuz ulaşılsın. İzmir Büyükşehir Belediyesine öneriyi götürdük. Ama ikna edemedik" dedi. IBM Türk İzmir Bölge Müdürü Kamer Gürbakır ise müşterisi ile birebir iletişim kuramayan yada müşteri birikimini dinlemeyen şirketler zora düşeceğini ve insana önem veren şirketlerin ise ilerleyeceğini aktardı.

Kendisinin saat kullanmadığını teknoloji ile birlikte artık neredeyse ofisin cep telefonlarına sığdığını kaydeden Demirtaş, “Her yer ofis. 1987 yılında kendi iş yerimde bilgisayar kullandım. Ne kadar mali veri varsa oradan alıyordum. Odaya başkan olum, Orada daktilo vardı. Hemen bilgisayara geçtik. Daktiloları kaldırdık. Bir tanesi odamda hatıra olarak duruyor. Ben saat kullanmıyorum, telefonumda var. Teknolojik gelişimi yakından takip ediyorum. İTO 3 defa bilişim yıldızı ödülünü aldı. Kayıtlarımız dijital ortamda. Esnek çalışma sistemi uyguluyorum. Tek şartımız bilgisayar ve telefonun yanımızda olması. Onlarsız kendimizi çıplak hissediyoruz" diye konuştu. 

“GELİN ORTAK PROJE YAPALIM''

IBM Türk Yönetimine de seslenen Demirtaş, "İzmir Ekonomi Üniversitesi olarak sizlerden para pul istemiyorum. IBM ortak bir program yapmadık sektördeki deneyimizi paylaşın" çağrısında bulundu. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.