Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mordoğan'da denizle buluşma şenliği

Mordoğan'da denizle buluşma şenliği

İzmir'in Karaburun İlçesi'ne bağlı eski belde Mordoğan'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen "Mordoğan'da Denizle Buluşma Şenliği"nde, nesli tükenmekte olan bazı balık türlerinin yavuruları denize bırakıldı, deniz dibi ve kıyı temizliği, balık tutma yarışması yapıldı.

  • Ege Postası
  • 22.05.2016 - 14:00

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Mordoğan'da Denizle Buluşma Şenliği'ne, bölgede yaşayan çok sayıda kişi ve davetliler katıldı. Şenlik kapsamında, Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır vatandaşlarla birlikte, nesli tükenmekte olan sinarit, sargoz, sivriburun, karagöz fangri, mercan gibi balık türlerinden binlerce yavru balığı denize bıraktı. Etkinlikler çerçevesinde belde sakinleri ve konuklar deniz dibi ve kıyı temizliği de yaptı. Dalgıçların deniz dibinden çıkardığı pek çok atık sahilde sergilenerek, denizlerin nasıl kirletildiği gözler önüne serildi. Denizlerle ilgili belgesel film gösterimleri, bilim adamlarının sunumları, müzik dinletileri de yer alan şenlikte, Mordoğanlı kadınların el işi ürünleri sergiledikleri stantlar da büyük ilgi gördü. 

OLTAYLA BALIK TUTMA YARIŞMASI
Şehlikte, Mordoğan Su Ürünleri Kooperatifi'nin belirlediği teknelerde dörder kişilik takımlar oluşturularak, balık avı yarışması düzenlendi. 200 kişi aynı anda teknelerle balığa çıktı. Halka bilinçli balıkçılık konusuna bilgi verilerek, biliçli avlanan ve en çok balık tutan takım ödüllendirildi. 

"DENİZLE BULUŞUN"
Karaburun Belediye Başkanı Ahmet Çakır, gelenekselleşen Mordoğan Denizle Buluşma Şenliği'nin yöre esnafına büyük katkı yaptığını, Karaburun ve Mordoğan'ın balık ve balık avı ile anılmasından mutluluk duyduğunu, herşeyin sürdürülebilir balık avı amacının yerleşmesi için yapıldığını söyledi. Çakır "Bu yaz herkesi Mordoğan'a davet ediyoruz, deniz balıklarının keyfini en güzel Karaburun ve Mordoğan'da çıkabilirsiniz" dedi

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.