Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Geleceğin tekstili sergilenecek

Geleceğin tekstili sergilenecek

İzmir Fransız Kültür Merkezi, bitki, çam, okaliptus, soya fasulyesi, kahve ve petrolün tekstil dünyasındaki kullanımını gösteren dünyaca ünlü FuturotextilesMIX sergisini 27 Mayıs'ta İzmirliler ile buluşturacak.

  • Ege Postası
  • 22.05.2016 - 11:59

Dünyada Buenos Aires, Milano, Şangay gibi tekstil dünyasının kalbinin attığı şehirlerde on binlerce kişinin ziyaret ettiği Futurotextiles sergisi İzmir'e geliyor. Küratörlüğünü İzmir Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David'in yaptığı sergide bitki, çam, okaliptüs, bambu, soya fasulyesi ve kahvenin yanı sıra petrol ürünlerinden, plastik su şişelerinin dönüşümünden elde edilen kumaşlarla üretilen tekstil ürünleri sergilenecek.

Sergi, tekstilin sadece giyim amaçlı olmadığını, mimariden sanata, inşaattan, tıp sektörüne ve dekorasyona kadar geniş bir kullanım alanına hitap ettiğini gösterirken, geri dönüşüm ürünleri ile elde edilen tekstil ürünlerinin faydasını gösteriyor, çevreci yatırımlara vurgu yapıyor. Sergi kapsamında Belçikalı moda tasarımcısı Kristian Von Forselles'in hazırladığı özel gelinliğin yanı sıra, İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda ve Tasarım Bölümü öğrencileri de Led ışıklı bir gelinlik tasarladılar.

Futurotextiles sergisini İzmirliler ile buluşturmaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Fransız Kültür Merkezi Müdürü Caroline David, sergide Fransa'nın yanı sıra Türkiye ve dünyanın farklı ülkelerinden tekstil örneklerinin yer aldığını belirtti. Dünyadaki kaynakların sınırlı olduğunu belirten David, "Sergimizin bir diğer amacı kaynakların gittikçe azaltığı dünyamızda, geri dönüşümle elde edilen tekstil ürünlerinin geleceğimiz için önemini ve faydasını göstermektir" dedi.

Sergi, 27 Mayıs - 25 Haziran tarihleri arasında Kültürpark Devlet Resim ve Heykel Müzesi ve İzmir Fransız Kültür Merkezi'nde ziyarete açık olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.