Dolar 32,3619
%-0.37
Euro 34,6793
%-0.36
Altın 2.389,200
%-1.38
Bist-100 10.160,00
%1.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de kritik seçime 24 saat kaldı! Gözler partilerin seçim stratejilerinde

Menemen'de kritik seçime 24 saat kaldı! Gözler partilerin seçim stratejilerinde

Cumhuriyet Halk Partisi ve AK Parti arasında rekabetin yaşandığı Menemen’de, yarın gerçekleştirilmesi planlanan Belediye Başkan Vekilliği kurası öncesinde gözler CHP ve AK Parti'nin seçim stratejilerinin ne olacağına çevrildi. Mahkeme kararını bekleyen CHP’nin seçimi bir kez daha ertelemenin yolunu aradığı konuşulurken, AK Parti’nin ise kura çekiminin yapılmasında kararlı olduğu öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 06.01.2021 - 17:11

EGEPOSTASI- Hakkında yürütülen ‘zimmet ve irtikap’ suçlamasıyla tutuklanan ve İçişleri Bakanlığınca geçici olarak görevden uzaklaştırılan Serdar Aksoy’un yerine Belediye Başkan Vekili seçimi krizi bir ayı aşkın süredir devam ediyor.  

1 Aralık’ta toplanan belediye meclisi Belediye Başkan Vekili seçimini gerçekleştirmişti. Seçimlerde ilk 4 turda oy çoğunluğu sağlanamazken başkan vekili kura çekimi ile belirlemişti. Kuradan ismi çıkan kişi ise Millet İttifakı adayı Deniz Karakurt olmuştu.

Cumhur İttifakı adayı Aydın Pehlivan, kuranın ‘usule aykırı’ olduğu gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve seçim sonucuna itiraz etmişti.  
Başvurunun ardından İzmir 2. İdare Mahkemesi ‘usule aykırı’ olduğu gerekçesiyle kuranın yenilenmesine ve yürütmenin durdurulması kararı vermişti.

CHP ise mahkemeye iki başvuruda bulunarak seçimin tamamen yenilenmesini ve mahkemenin verdiği yürütmenin durdurulması kararının durdurulmasını talep etmişti.

Ancak mahkeme CHP’nin yürütmenin durdurulması kararının durdurulması talebini reddetmişti.

VALİLİK KARARIN UYGULANMASI İÇİN KARAR VERDİ AMA…

Bunun üzerine İzmir Valiliği,  mahkemenin kararına uyarak 4 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste kuranın çekilmesi için Menemen Belediyesi’ne yazı göndermişti.

Ancak CHP grubu, diğer mahkeme kararının beklenmesi gerektiğini gerekçe göstererek meclis toplantısına katılmamıştı ve kura çekimi 7 Ocak tarihinde gerçekleştirilecek mecliste ertelenmişti.

CHP’Lİ VEKİLLERDEN İZMİR VALİSİ KÖŞGER’E ZİYARET

Öte yandan dün CHP’li dokuz milletvekili, valiliğe çıkarma yaparak Vali Köşger’den kuranın yenilenmesi kararının geri çekilmesi ve CHP’nin bir diğer “seçimin iptal edilmesi” başvurusunun sonucunun beklenmesi gerektiğini ifade etmişleri.

CHP SEÇİM MADDESİNİ GÜNDEMDEN KALDIRILMASINI İSTEYECEK

CHP’nin ilk meclise katılmamasının ardından nasıl bir yol haritası çizeceği merakla beklenirken, CHP Grubunun yarın gerçekleştirilecek meclise katılacağı öğrenildi. Ancak kulislerde konuşulanlara göre; Meclise başkanlık eden Belediye Birinci Başkan Vekili Mehmet Karabiniş, meclis gündemine eklenen kuranın yeniden çekilmesi maddesinin gündemden kaldırılmasını meclis üyelerinin oylarına sunacak. Böylece, kuranın yeniden çekilmesi bir sonraki meclise ertelenmiş olacak ve CHP Grubu bu hamleyle mahkeme kararının beklenmesi noktasında zaman kazanmış olacak.

AK PARTİ’DE İKİ OPSİYON MASADA

CHP cephesinde durum bu şekildeyken AK Parti’nin seçimlere yönelik iki opsiyonunun masada olduğu konuşuluyor.
AK Parti ilk seçenek olarak, kura çekiminin gündemden kaldırması durumunda konu hakkında yargının yolunu tutabilir.

Edinilen bilgilere göre AK Parti’nin ikinci seçeneğiyse şu şekilde; Kuradan tekrar Millet İttifakı Adayı Deniz Karakurt’un adının çıkması halinde, CHP’nin daha önceden beklenmesi gerektiğini dile getirdiği “seçimin iptal edilmesi” başvurusunun sonucunun, beklenmesi gerektiği kozunu oynayacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.