Dolar 32,3761
%-0.32
Euro 34,7143
%-0.26
Altın 2.400,070
%-0.93
Bist-100 10.168,00
%1.21

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Başkan Arda Ankara'ya gidiyor! Meclisteki seçim kriziyle ilgili bilgi verecek

Başkan Arda Ankara'ya gidiyor! Meclisteki seçim kriziyle ilgili bilgi verecek

Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Belediye Meclisi’nde dün yapılan denetim komisyonu seçimlerinde yaşananlarla ilgili birinci ağızdan bilgi vermek üzere CHP Genel Merkezi’ne gitmeyi planladığı öğrenildi.

  • Ege Postası
  • 05.01.2021 - 16:15

EGEPOSTASI- Gaziemir Belediyesi Ocak ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda dün gerçekleşen oturumunda CHP’li üyeler partilerinin aldığı karara uymadı.

CHP Grup Başkanvekili İzel Zenginobuz Derinsu’nun Denetim Komisyonu için yapılacak seçim için belirlenen listeyi meclise sundu. Derinsu, partinin komisyon için önerdiği adaylarının Ali Kavasu, Meral Yiğit, Sercan Doğan ve İzel Zenginobuz Derinsu olduğunu açıkladı. 

Ancak bireysel olarak adaylığını açıklayan Murat Serim, Levent Çağlarsu, Bengü Sayköse, Ünal Işık ile AK Parti’den Uğur İnan Atmaca yapılan seçimin ardından denetim komisyonuna seçildi. 

Seçim sonrası açıklama yapan ve yaşananlara tepki gösteren Başkan Halil Arda, "Partimizin aldığı karara uymadılar. Faaliyet raporunun onaylanması sırasında da grup kararına aykırı olarak oy vermeyen, vermediği gibi oy vermemek için meclisimize katılmayan CHP’li arkadaşlarımız, AKP’nin oylarıyla Denetim Komisyonuna seçilmişlerdir. Görevlerinde başarılar diliyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” demişti.

Öte yandan Denetim Komisyonu seçiminde AK Parti Grup Başkanvekili Uğur İnan Atmaca, meclisten 12 oy aldı. Gaziemir Belediye Meclisinde AK Partili 6, MHP’li 2 meclis üyesi bulunuyor.

BAŞKAN ARDA ANKARA'YA GİDİYOR

Başkan Halil Arda’nın, 8 Ocak Cuma günü gerçekleşmesi beklenen Meclis Toplantısı ikinci oturumu öncesi Ankara'ya gitmek istediği öğrenildi. Randevu durumuna göre; Arda'nın Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na ve Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a yaşanan sürece dair bilgi vermek istediği belirtildi. 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.