Dolar 32,3708
%-0.34
Euro 34,7075
%-0.28
Altın 2.390,500
%-1.33
Bist-100 10.169,00
%1.23

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Masal dünyasında ders

Masal dünyasında ders

İzmir'in Konak ilçesindeki Zübeyde Hanım İlkokulu'nda duvara çizdiği resimlerle öğrencilere klasik sınıftan farklı bir ortamda ders işleme olanağı sağlayan ressam Sibel Şentürk, okul bahçesini de masal kitabının sayfalarına benzetti. Şentürk 40 metrelik bahçe duvarını 8 günde rengarenk boyadı.

  • Ege Postası
  • 05.11.2018 - 09:27

Bilinen sınıf ortamından uzak, masal kitabının içindeymiş gibi ders işleyen Zübeyde Hanım İlkokulu öğrencileri, bahçede de masal kahramanlarının arasında oyun oynuyor. Öğrencilere okulu sevdirerek onları eğlendirmeyi amaçlayan okul idaresi, duvar resimleri yapan Sibel Şentürk'ün fırçasıyla yaptığı dokunuşlara, bahçede de yer verdi.

Çocuklar için 40 metrelik bahçe duvarını renklendiren Şentürk, öğrencilerin kendisine çok ilgi gösterdiğini belirterek "40 metre duvarı 8 günde boyadım. Çocuklar beni görünce çok güzel tepkiler verdi. Bana hayallerini anlattılar. Benden imza isteyenler bile oldu" dedi. Duvara 5 fil çizen Şentürk, kitap taşıyan kedi figürleri ile çocukları okumaya teşvik etmek istediğini anlattı.

Denizden kitap yakalayan balıkları resmeden Şentürk, "Çocuklar gelip duvarı seviyor. Bütün figürleri gelip tek tek öpenleri gördüm. Onların o sevgisi rüyalarıma girdi. Veliler de bana çok teşekkür ediyor, içten sevgilerini dile getiriyorlar. Onların bu masum sevgisinden çok etkilendim. Bundan sonra okul kapısına zil çalan Adile Naşit'i çizmek istiyorum" diye konuştu. (DHA)


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.