Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MHP'li Karataş, AK Partili Delican'a sert çıktı: 'İki tane poz vermekle...'

MHP'li Karataş, AK Partili Delican'a sert çıktı: "İki tane poz vermekle..."

İzmir'de, mendil satmak istediği bir lokantadaki esnaf tarafından dövüldüğü haberleriyle gündeme oturan Suriyeli Ahmed, otelde üç gün misafir edildikten sonra, zor yaşamına geri döndü. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın Ahmed ve ailesini ziyareti, siyasi rakipleri tarafından ‘şov’ olarak nitelendirilmişti. Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun selam söylediği Ahmed’in üç günlük otel tatilinin sona ermesinin ardından konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, “Ahmed yerleştiği yerden bulunduğu yere döndü. Daha doğrusu parka gitti. Bu böyle devam edecek. Nice Ahmed’ler var” dedi. MHP'li Karataş, AK Partili Delican'a sert çıktı:

  • Ege Postası
  • 30.07.2015 - 13:22
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - Basmane semtinde ailesiyle birlikte yaşayan Suriyeli Ahmed geçen hafta, mendil satmak istediği bir lokantada dayak yediği haberleriyle Türkiye'nin gündemine geldi. AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican tarafından ziyaret edilen 14 yaşındaki Ahmed, olayların sonrasında ailesiyle birlikte İzmir'deki Balçova Termal Tesisleri'nde üç gün misafir edildi.

TÜRKİYE’YE SIĞINAN KAÇ AHMED VAR'
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın olay sonrasında Ahmed ve ailesine yaptığı ziyaret hakkında konuşan MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş, Suriyeli dramının 'üç oyuncak'la şova dönüştürüldüğünü söylemişti. Aileyi ziyaretinden önce Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu aradığını hatırlatan Delican’ın "Sayın Başbakanı aradım kendisinin Bakanlar Kurulu'nda olduğunu söylediler, hemen selamlarını ilettiler. Aileyle yakından ilgilenileceği söylendi. Adresi istendi" sözlerine de tepki gösteren İl Başkanı Karataş, “Suriye’den mülteci adı altında, Suriye’deki karışıklıktan dolayı Türkiye’ye sığınan,  kaç Ahmed vardı? Bu çocuğun herhangi bir esnaf tarafından dayak yemesi üzerine burada bu sığınmacıların kentlere gelmelerine fırsat tanınmasının ve bunları uygun şartlarda herhangi bir bölgede gerek sağlık gerek, geçimle ilgili muhafaza etmesi gereken mevcut iktidar partisi değil miydi'” diye konuştu.   

ÜÇ OYUNCAKLA SORUN ÇÖZÜLMEZ!
Sorunun asıl kaynağının o dönem Türkiye’yi yöneten AK Parti iktidarının olduğunu söyleyen Başkan Karataş, “Burada mesele, tokat yiyen bir Ahmed’in yanına üç tane oyuncak alıp gitmekle bu sorunun çözülmeyeceği, bu sorunun asıl kaynağının sebebinin o zaman ki Türkiye’yi yöneten mevcut iktidar partisi… Ahmed yerleştiği yerden bulunduğu yere, daha doğrusu parka gitti. Bu böyle devam edecek. Bu kanayan bir yara. Türkiye’yi yönetenler öncelikle bir sıkıntı olduğu zaman buyurun biz de dostane olarak kapımızı açıyoruz dendiği zaman onları burada bir emanet olarak gördükleri ortaya çıkıyor. Madem öyle bu insanların geçinebilecekleri sorunları çözmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

ÜÇ OYUNCAKLA ŞOV YAPILIR SORUN ÇÖZÜLMEZ
AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’a çağrıda bulunmayı da ihmal etmeyen Başkan Karataş, “Akşamları vatandaş eve çekildiğinde Sayın Delican’ı sokağa çıkıp semtleri dolaşmalarını tavsiye ediyorum ki zaten biliyorlar. 3 oyuncak götürmekle şov yapılır, sorun çözülmez” şeklinde konuştu. Karataş sözlerini şöyle sürdürdü:  “İki tane poz vermiş olmak buradaki Suriyelilerin sorunlarını çözmüyor. Bu kargaşa ve belirsizlik devam ediyor. İzmir’de nereye giderseniz gidin iki ağacın gölgesinde kıyamet kadar Suriyeli’yi görebiliyorsunuz.”

O ZAMAN AKILLARI NEREDEYDİ'
MHP’nin konu hakkındaki çözümü yıllar öncesinden söylediklerine dikkat çeken Karataş, “Öncelikli olarak mevcut iktidarın, Suriye’de böyle bir sorun çıktığı zaman sınırlarımızda yaşanan sıkıntılarda bariz ortada, bunları da düşünerek MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin baştan söylediği gibi gerek Suriye gerekse Irak’ta bir tampon bölge oluşturulsun. Şimdiki tampon bölge dedikleri bölge olsun. Terör örgütlerinin ve kaçakçıların geçişi bu şekilde önlenmiş olur. Suriye’den Türkiye’ye değil de o bölgede yaşayacakları bir alan oluşturulması gerekiyordu. İktidar partisi bugün güvenlikli bölgeden bahsediyor o zaman akılları neredeyd? MHP bunu kaç yıl önce söyledi. Suriyeliler açısından bir dram, bir mağduriyet yaşanıyorsa bunun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’ın politikalarıdır” dedi.  
SALDIM ÇAYIRA MEVLA’M KAYIRA
Türkiye’de nice Ahmed’lerin olduğunu ifade eden Karataş, “Ahmed başladığı yere geri döndü de nice nice Ahmed’ler var. Yalnız o değil ki bunun bir devlet politikası olması lazım. Bununla ilgili ikame ettirilecek yerler olsun, sıhhatli bir şekilde kendi ülkelerine  nasıl döndürülecek bunlar tamamen bir politika haline dönüştürülmesi lazım. Saldım çayıra Mevla’m kayıra gibi Türkiye’ye saldılar, onları mağdur eden zihniyet, üç tane oyuncakla onların yanına giderek şov yapıyor” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.