Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Liderler zirvesinde sürpriz '3. Köprü' önerisi

Liderler zirvesinde sürpriz '3. Köprü' önerisi

Başbakan Binali Yıldırım’ın davetiyle Çankaya Köşkü’nde gerçekleşen Liderler Zirvesi’nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan sürpriz bir öneri geldi: ‘Üçüncü köprüye ‘Atatürk’ ismini koyalım.’

  • Ege Postası
  • 22.08.2016 - 18:52

Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Başbakanlık Konutu’nda buluştu. Başbakan Yıldırım, konuklarını konutun kapısında karşılaması dikkat çekti. 

Yaklaşık 3 saat süren Zirve’de en sürpriz çıkışı ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ortaya çıktı. 

Başbakan’a sürpriz bir öneride bulunan Kılıçdaroğlu, “Boğaziçi Köprüsü’ne ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ isminin verilmesi doğru bir adımdır. İkinci Köprü’ye İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet isminin verilmesi de doğrudur. Üçüncü boğaz köprüsüne de gelin ülkemizi kurtaran, Cumhuriyeti kuran Atatürk’ün adını verelim” teklifinde bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun sürpriz teklifine Başbakan’ın, “Üçüncü köprüye Yavuz Sultan Selim isminin konulacağı açıklandı, bu aşamadan sonra geriye dönüş doğru olmaz” yanıtını verdiği öne sürüldü.

İLK GÜRSEL EROL GÜNDEME GETİRMİŞTİ

Liderler zirvesine damgasını vuran üçüncü köprüye ‘Atatürk’ isminin verilmesi önerisini ilk olarak  CHP Tunceli Milletvekili Gürsel Erol, geçtiğimiz hafta TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada gündeme getirmişti. 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan’a seslenen Erol, “Benim buradan Sayın Hükûmetimize, Sayın Başbakanımıza ve Sayın Cumhurbaşkanımıza bir çağrım var: Bakın, birinci boğaz köprümüzün adını "Şehitler Köprüsü" koyduk, son derece anlamlı ve doğru. İkinci boğaz köprümüzün adı "Fatih Sultan Mehmet Köprüsü" yani İstanbul’u alan, kazanan Fatih Sultan Mehmet’in ismi. Gelin, üçüncü boğaz köprüsüne de İstanbul’u işgalden kurtaran, cumhuriyeti kuran Atatürk’ün adını verelim; "Atatürk köprüsü" yapalım ve Sayın Cumhurbaşkanımız o köprüyü açmaya gittiğinde, ben Tunceli CHP Milletvekili olarak Sayın Cumhurbaşkanımın yanında kurdeleyi kesmeye hazırım” çağrısında bulunmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.